Βρετανία- Κορωνοϊός: 180 νεκροί σε 24 ώρες -Ψάχνουν εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες για νοσοκομεία

Βρετανία- Κορωνοϊός: 180 νεκροί σε 24 ώρες -Ψάχνουν εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες για νοσοκομεία Facebook Twitter
Πάνω από 22.100 κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία (Πηγή φωτό EPA)
0

Τους 1.408 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, καθώς καταγράφηκαν 180 ακόμη θάνατοι στη χώρα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό.

Τα στοιχεία για τους νεκρούς αφορούν τα στοιχεία έως τις 17:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Κυριακής. Η ημερήσια αύξηση του τραγικού απολογισμού στη Βρετανία είναι ελαφρώς μικρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες, όταν είχαν καταγραφεί 209 και 260 νεκροί αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, έχουν καταγραφεί 22.141 θετικές περιπτώσεις, σε σύνολο 134.946 ελέγχων που έχουν γίνει στη χώρα. Η πανδημία θα «βαθύνει» τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς. Έπειτα από αυτό το σημείο, τα κρούσματα θα σταθεροποιηθούν, προτού υπάρξει μια μείωση, σημείωσε. Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι βιώνουμε επιτάχυνση της μόλυνσης, συμπλήρωσε ο Βάλανς και πρόσθεσε «Είμαστε περίπου στην ίδια τροχιά με τη Γαλλία, αναφορικά με τους θανάτους των ασθενών».

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ- που έκανε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό- γνωστοποίησε πως θα οργανωθεί επιχείρηση για τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων Βρετανών.

Αναζητούν εθελοντές από τις αεροπορικές εταιρείες

Στο μεταξύ, τα προσωρινά νοσοκομεία που φτιάχνει η Βρετανία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναζητούν εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες.

Πολλές εταιρείες έχουν καθηλώσει αεροσκάφη τους, εξαιτίας της πανδημίας. Έτσι, αναζητούνται μέλη του προσωπικού καμπίνας, που έχουν γνώσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η Βρετανία φτιάχνει τρία νέα νοσοκομεία, στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη αύξηση των ασθενών.


Η EasyJet έστειλε επιστολή σε 9.000 υπαλλήλους της, και η Virgin Atlantic σε περίπου 4.000, για να τους ζητήσει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να προσφέρουν τη βοήθειά τους εθελοντικά, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία δεν μπορούν να εργαστούν στις κανονικές δουλειές τους.

Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και θα βοηθήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε μη κλινικά καθήκοντα, σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας (NHS). Ο Άσλεϊ Μπράουν είναι ανάμεσα σε αυτούς που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στην έκκληση.

Ο 23χρονος, που εργάζεται ως πλήρωμα καμπίνας της EasyJet πιστεύει ότι η εκπαίδευσή του στις πρώτες βοήθειες και η διαπίστευση ασφαλείας που διαθέτει σημαίνουν ότι μπορεί να προσφέρει σε ένα άκρως στρεσογόνο περιβάλλον.

«Όταν βρίσκεσαι στα 38.000 πόδια και κάτι πάει στραβά, που δεν γίνεται συχνά, αλλά προφανώς, ιδίως στην παροχή ιατρικής βοήθειας, τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, τότε πρέπει να σκέφτεσαι αμέσως πώς θα αντιδράσεις», δηλώνει. Όταν ρωτήθηκε για το αν φοβάται μήπως εκτεθεί στον ιό, δουλεύοντας στο νοσοκομείο, απαντά ότι η ανησυχία θα φωλιάζει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως αυτό δεν διαφέρει από την κανονική δουλειά του. «Στη δουλειά που κάνω, πρέπει να σκέφτομαι για την ασφάλεια κάθε μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM