Στη Γερμανία ανακοίνωσαν 4.764 κρούσματα κορωνοϊου σε 24 ώρες - 114 οι νεκροί στη χώρα

Στη Γερμανία ανακοίνωσαν 4.764 κρούσματα κορωνοϊου σε 24 ώρες - 114 οι νεκροί στη χώρα Facebook Twitter
0

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γερμανία καθώς αριθμός αυξήθηκε κατά 4.764 σε διάστημα 24 ωρών για να φτάσει τα 27.436, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Συνολικά 114 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής εξαιτίας της covid-19, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 28 σε σχέση με χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας συνεχίζει να απασχολεί τους ειδικούς καθώς o ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ κάποιοι αμφισβητούν τη μεθοδολογία πίσω από τη συλλογή δεδομένων και άλλοι ισχυρίζονται ότι τα υψηλά ποσοστά εξετάσεων της χώρας επιτρέπουν μια ακριβέστερη προσέγγιση της απειλής που θέτει ο νέος κορωναϊός.

Η Γερμανία έχει σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τις 10 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η αντίθεση με την Ιταλία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, διότι οι δύο χώρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω στην Ευρώπη. Αν μη τι άλλο, ο παγκόσμιος δείκτης υγείας του Bloomberg.

Γερμανοί πολιτικοί και ανώτεροι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δεν επιθυμούν να σχολιάσουν το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας, ενώ η κατάσταση εξελίσσεται τόσο γρήγορα. Ο Lothar Wieler, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοχ, του κεντρικού δημόσιου φορέα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι θα υπάρξει σημαντική διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας μακροπρόθεσμα.

.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM