Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί στην Ευρώπη - 184.138 κρούσματα

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νεκροί στην Ευρώπη - 184.138 κρούσματα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πάνω από 10.000 νεκρούς από κορωνοϊό μετράει η Ευρώπη, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις ως το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.00, σύμφωνα με το AFP. 

Συνολικά 10.058 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ευρώπη, η πλειοψηφία αυτών σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 184.138 κρούσματα. 

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κληθεί από τις αρχές των χωρών τους να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει έως σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ισπανία έφτασε τους 2.182, καθώς 462 ακόμη καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα. Στη Γαλλία σημειώθηκαν 186 νέοι θάνατοι κατά την τελευταία ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 860, γεγονός που συνιστά αύξηση περίπου 28%. Στην Ιταλία καταγράφηκαν 601 νεκροί και 4.789 νέα κρούσματα

Από την πλευρά της η Κύπρος ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εξαιρέσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

  

Ιρλανδία: 1.125 κρούσματα συνολικά

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιρλανδία από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους έξι. Μέσα σε μία ημέρα αναφέρθηκαν επίσης 219 νέα κρούσματα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 ανέρχεται στους 1.125.


Ολλανδία: 34 άτομα νέοι θάνατοι σήμερα 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με χθες και άλλοι 34 άνθρωποι υπέκυψαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές. Η αύξηση που σημείωσε ο αριθμός των κρουσμάτων έγινε με τον βραδύτερο ποσοστιαίο ρυθμό αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ολλανδία, στις 27 Φεβρουαρίου. Καταγράφηκαν 545 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 4.749. Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 213, με τα θύματα να είναι ηλικίας από 55 έως 97 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 82 έτη.

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενισχύει και παρατείνει μέχρι την 1η Ιουνίου την απαγόρευση συναθροίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με βάση την προηγούμενη απόφαση, απαγορεύονταν μέχρι τις 6 Απριλίου οι συγκεντρώσεις άνω των 100 προσώπων και «αποθαρρύνονταν» κάθε είδους συναθροίσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκράπερχαους είπε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν πλέον να διαλύουν ομάδες άνω των τριών ανθρώπων σε δημόσιους χώρους και να επιβάλουν «βαριά πρόστιμα» αν χρειαστεί ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση.

Γερμανία: 23.974 κρούσματα και 92 νεκροί

Περισσότερα από 23.974 είναι πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Γερμανία, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 92. Χθες Κυριακή παρατηρήθηκε ωστόσο μικρή κάμψη στον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων για την κυκλοφορία και τις επαφές των πολιτών. Δραματικές παραμένουν οι εκκλήσεις πολιτικών και επιστημόνων, με την Άνγκελα Μέρκελ να διανύει την δεύτερη μέρα προληπτικού κατ' οίκον περιορισμού της.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, την Κυριακή καταγράφηκαν 1.948 νέα κρούσματα, ενώ την προηγουμένη είχαν διαπιστωθεί 2.705. Το Ινστιτούτο επισημαίνει ωστόσο ότι λόγω του Σαββατοκύριακου ενδεχομένως να μην έχουν αναφερθεί όλα τα κρούσματα από τα κατά τόπους κέντρα και παραπέμπει στα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα και αύριο προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της επιδημίας.

Πρώτος νεκρός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ένας εργαζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό κι αποτελεί τον πρώτο νεκρό από τη νόσο Covid-19 στους κόλπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά λύπης του επιβεβαιώνει έναν θάνατο» μεταξύ του «εξωτερικού προσωπικού» του, που οφείλεται, βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, στον κορωνοϊό, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο Τύπου του οργάνου, σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή, πρόκειται για έναν Ιταλό που εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής.

Βρετανία 

Επιπλέον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335, ενώ απόψε αναμένεται διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM