Απεργία την Πρωτομαγιά

Μεξικό: YouTuber καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 ετών - Για την απαγωγή μιας δικηγόρου

Μεξικό: YouTuber καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 ετών - Για την απαγωγή μιας δικηγόρου Facebook Twitter
0

Ένας YouTuber που απήγαγε μια γυναίκα στο Μεξικό τον Φεβρουάριο του 2018 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 50 ετών.

Ο Germán Abraham Loera Acosta ήταν ένας από τους έξι άντρες που απήγαγαν μια 33χρονη δικηγόρο και την έβαλαν με την βία μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο 25χρονος ενοικίασε το σπίτι όπου κρατείτο αιχμάλωτη η γυναίκα και ζήτησε λύτρα 2 εκατ. πέσος (περίπου 92.000 ευρώ) σε Bitcoins για την απελευθέρωσή της. 

Την γυναίκα έσωσε η αστυνομία δυο ημέρες αργότερα. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα από τα άτομα της σπείρας. Εκτός από την καταδίκη, καλούνται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 500.000 πέσος (περίπου 23.000 ευρώ). 

Μεξικό: YouTuber καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 ετών - Για την απαγωγή μιας δικηγόρου Facebook Twitter

Ο εισαγγελέας της Chihuahua περιέγραψε τον Loera Acosta ως «ένα πολύ έμπειρο άτομο στην διαδικτυακή επικοινωνία», που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ για να επιβάλει τους όρους της απαγωγής. Ωστόσο πως τα Bitcoins «ήταν ανιχνεύσιμα μέχρι το τέλος της ημέρας».

Ο 25χρονος Loera Acosta, πρώην influencer και διευθυντής μιας εταιρίας marketing και design, έκανε συχνά αναρτήσεις σχετικά με το μάρκετινγκ και τις επιχειρήσεις. Στον λογαριασμό του στο YouTube αναφέρεται η φράση: «Θεωρώ πως το μυαλό είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας περιορίσει».

Μεξικό: YouTuber καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 ετών - Για την απαγωγή μιας δικηγόρου Facebook Twitter

Πριν την σύλληψή του, είχε δημοσιεύσει επίσης διάφορα ενθαρρυντικά μηνύματα προς τους followers του, με συμβουλές σχετικά με το πώς να βελτιώσουν την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. «Δεν είσαι το μέλλον, είσαι το παρόν, ζήσε το και συμπεριφέρσου ανάλογα, θα κάνουμε αυτή τη χώρα και αυτόν τον κόσμο κάτι ξεχωριστό», έγραφε σε κάποιο μήνυμά του.

Επίσης έδινε διάφορες ομιλίες και συμμετείχε στο World Congress of Young Leaders for Peace, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ