Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της ΕΕ για τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης

Η Γερμανία στηρίζει την απόφαση της ΕΕ για τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης Facebook Twitter
0

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας εξέφρασε την στήριξη της απόφαση της ΕΕ για την «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης.

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2019 σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ράινερ Μπρόιλ, και τόνισε ότι ενδεχόμενη αποστολή οπλισμένων στρατευμάτων στην Λιβύη -όπως προβλέπεται από τη «συμφωνία»- θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ,.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επισήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη. Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων. Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με αντικείμενο τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο ότι η Ελλάδα δεν προκλήθηκε στη διάσκεψη, αλλά και τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής σχετικά με το βέτο το οποίο προτίθεται να ασκήσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο της ΕΕ, αν υπάρξει πολιτική λύση, η οποία δεν θα έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση του παράνομου τουρκικού και λιβυκού μνημονίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM