«Μωρό θαύμα» γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας - Η δεύτερη μόλις περίπτωση στις ΗΠΑ

«Μωρό θαύμα» γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας - Η δεύτερη μόλις περίπτωση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η γέννηση του μικρού Μπέντζαμιν Γκόμπρεχτ υπερνίκησε κάθε εμπόδιο, καθώς έγινε το δεύτερο βρέφος στις ΗΠΑ που έρχεται στον κόσμο μετά από μεταμόσχευση μήτρας.

Η μητέρα του, Τζένιφερ, έμαθε σε ηλικία 17 ετών πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά, καθώς έπασχε από το γενετικό σύνδρομο Mayer - Rokitansky - KŸster - Hauser (MRKH), που σήμαινε ότι έχει λειτουργικές ωοθήκες αλλά όχι πλήρως ανεπτυγμένη μήτρα. 

Το MRKH επηρεάζει περίπου 1 στις 4.500 γυναίκες, καθιστώντας αδύνατο να μείνουν έγκυες ή να κυοφορήσουν παιδί. «Πριν από δέκα χρόνια έλεγαν σε αυτές τις γυναίκες, "Γεννήθηκες χωρίς μήτρα και ποτέ δεν θα κυοφορήσεις παιδί". Έκτοτε η μεταμόσχευση μήτρας έχει γίνει πραγματικότητα», λέει η Δρ Καθλίν Ο'Νίλ, που συμμετείχε στην δοκιμαστική μεταμόσχευση.

Ο Μπέντζαμιν ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Νοέμβριο στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια με καισαρική. Το έμβρυο μεγάλωσε μέσα στην μήτρα που έλαβε ως μόσχευμα η 33χρονη μητέρα, στο πλαίσιο δοκιμαστικής έρευνας, που είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο.

«Μωρό θαύμα» γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας - Η δεύτερη μόλις περίπτωση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
«Μωρό θαύμα» γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας - Η δεύτερη μόλις περίπτωση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
«Μωρό θαύμα» γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας - Η δεύτερη μόλις περίπτωση στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Η μεταμόσχευση μήτρας πραγματοποιήθηκε ως μέρος της κλινικής δοκιμής και ήταν μια περίπλοκη διαδικασία που εμπεριείχε τόσο χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και φαρμακευτική αγωγή, ενώ μετά τον τοκετό η μήτρα αφαιρέθηκε ξανά από το σώμα της Τζένιφερ.


Αυτό που έκαναν οι γιατροί στην περίπτωση της Τζένιφερ ήταν να μεταμοσχεύσουν στο σώμα της την μήτρα μιας γυναίκας που είχε πεθάνει. Δέκα ημέρες μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση, το ζευγάρι έλαβε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο πως το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό.

«Ως γυναίκα για μένα σήμαινε, κατά κάποιον τρόπο, τα πάντα το να μπορέσω να έχω αυτό το ταξίδι του να γίνεις γονιός, με τρόπο που το βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σου», είπε από την πλευρά της η 33χρονη μητέρα.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από BBC, University of Pennsylvania

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM