Απεργία την Πρωτομαγιά

Κλειστή η Παναγία των Παρισίων φέτος τα Χριστούγεννα - Για πρώτη φορά εδώ και δυο αιώνες

Κλειστή η Παναγία των Παρισίων φέτος τα Χριστούγεννα - Για πρώτη φορά εδώ και δυο αιώνες Facebook Twitter
0

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων δεν θα πραγματοποιήσει φέτος θεία λειτουργία για τα Χριστούγεννα, για πρώτη φορά από το 1803.

Την είδηση επιβεβαίωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι και η απόφαση ελήφθη καθώς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης στο ναό, μετά την καταστροφική πυρκαγιά. 

Το γραφείο Τύπου διευκρίνισε πως η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l'Auxerrois. 

Η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή και ο κεντρικός οβελός της εκκλησίας.

Ο ναός παρέμενε ανοιχτός για τα Χριστούγεννα εδώ και δυο αιώνες, ακόμη και στη διάρκεια της κατοχής των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κλείσει μόνο δυο φορές - στην αντι-καθολική επαναστατική περίοδο στα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα.  

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ