Απεργία την Πρωτομαγιά

Ερντογάν: «Ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα» η πρόταση των ΗΠΑ για τους S-400

Ερντογάν: «Ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα» η πρόταση των ΗΠΑ για τους S-400 Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρόταση των ΗΠΑ προς την Άγκυρα να ξεφορτωθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε δεν είναι δίκαιη και αποτελεί ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν να αποσυρθεί από την αγορά του ρωσικού συστήματος, τμήματα του οποίου άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο. Μέχρι στιγμής, η Αγκυρα έχει αποφύγει την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, αλλά οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία και εξαίρεσαν την Αγκυρα από το πολυεθνές πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους.

Μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ