Ο Μαδούρο νικητής στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο νικητής στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Οριακή νίκη πέτυχε στη Βενεζουέλα ο διάδοχος του Τσάβες Νίκολς Μαδούρο που είναι πλέον ο επόμενος πρόεδρος της χώρας. Ο Μαδούρο έλαβε στις χθεσινές εκλογές το  50,76% των ψήφων, έναντι 49,07% του ο Ενρίκε Καπρίλες.

«Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μια δίκαιη εκλογική νίκη», είπε ο Μαντούρο ενώπιον πλήθους οπαδών του που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας. Από την πλευρά του ο Καπρίλες μίλησε για εκλογικές παρατυπίες.

Στον ηγέτη της αντιπολίτευσης απάντησε ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Αραέζα αναφέροντας ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τον σεβασμό στη βούληση των πολιτών. «Πρόσεχε, Καπρίλες. Προσοχή αντιπολίτευση», είπε στο επίσημο κανάλι VTV.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Καπρίλες αμφισβητεί τη νίκη του Μαδούρο και ζητά επανακαταμέτρηση, άρχισαν ήταν να φτάνουν, μέσω Twitter, τα πρώτα συγχαρητήρια στο νικητή, από τους παραδοσιακούς φίλους του εκλιπόντος Τσάπες.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ και ο ομόλογός της του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα συνεχάρησαν τον Μαδούρο, για τη νίκη του.

«Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο. Αιώνια μνήμη και ευγνωμοσύνη στον φίλο και σύντροφο Ούγκο Τσάβες», γράφει στο λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος της Αργεντινής.

«Πάνω από την Αμαζονία, συγχαρητήρια στον Νίκολας Μαδούρο, στο λαό της Βενεζουέλας και στην μπολιβαριανή επανάσταση. Ζήτω η μεγάλη πατρίδα!», γράφει στο Twitter ο Κορέα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Ευρώπη.

«Δεν θέλουμε βία, θέλουμε ειρήνη. Η αντιπολίτευση ζητεί έλεγχο των εκλογικών αποτελεσμάτων, δεχόμαστε ευχαρίστως να διεξαχθεί ο έλεγχος αυτός. Ζητώ επίσημα από την εθνική εκλογική αρχή να πραγματοποιήσει έλεγχο», είπε ο Μαδούρο σε ομιλία του προς το έθνος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ