Τη συνέχιση των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

 

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριφέρεται σαν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας στη δική μας υφαλοκρηπίδα και στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

 

Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεωτρύπανα θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την Κύπρο, χωρίς όμως να διευκρινίζει το πού θα κατευθυνθεί το Γιαβούζ, το οποίο πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ .

 

«Το γεωτρύπανό μας, το Γιαβούζ, έχει ολοκληρώσει τη γεώτρησή του στην Καρπασία και αυτήν τη στιγμή είναι στη Μερσίνα και ετοιμάζεται για την επόμενη γεώτρηση. Το Φατίχ συνεχίζει τη δραστηριότητά του στο σημείο που έχουμε αποκαλέσει "Μόρφου". Εμείς είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής των υδρογονανθράκων και έχουμε αναφέρει πως, ως εγγυήτρια δύναμη, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαδικασία αυτή».