Ποινή από το Facebook στη σελίδα του Νετανιάχου για ρητορική μίσους

Ποινή από το Facebook στη σελίδα του Νετανιάχου για ρητορική μίσους Facebook Twitter
2

Εκτός λειτουργίας έθεσε το Facebook ένα chatbot στην επίσημη σελίδα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς παραβίασε την πολιτική του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη ρητορική μίσους. 

Συγκεκριμένα το chatbot, έστειλε μήνυμα στους επισκέπτες της σελίδας με το οποίο τους προειδοποιούσε για Άραβες οι οποίοι «θέλουν να μας καταστρέψουν όλους». Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέστειλε τη λειτουργία του chatbot στη σελίδα του Νετανιάχου, την οποία διαχειρίζεται το κόμμα του, για 24 ώρες. Στην ανακοίνωσή του, το Facebook ανέφερε ότι εξέτασε προσεκτικά τη δράση του chatbot πριν διαπιστώσει ότι παραβιάζει την πολιτική του. «Σε περίπτωση επιπλέον παραβιάσεων, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα». 

Στο αυτοματοποιημένο μήνυμα, το οποίο πλέον έχει διαγραφεί, που έβλεπαν οι χρήστες όταν έμπαιναν στη σελίδα, το chatbot ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα ακολουθήσει «μία δεξιά πολιτική για το κράτος του Ισραήλ» κάνοντας λόγο για «ασφάλεια» και ένα «ισχυρό Ισραήλ». Παράλληλα προειδοποιούσε πως οποιοσδήποτε αντιπολιτευόμενος συνασπισμός με Άραβες πολιτικούς θα αποτελούσε μία «κοσμική αριστερή αδύναμη κυβέρνηση που θα στηρίζεται στους Άραβες οι οποίοι θέλουν να μας καταστρέψουν όλους - γυναίκες, παιδιά και άνδρες». 

Στο παράθυρο της συνομιλίας εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ωστόσο, η αποστολή του επίμαχου κειμένου αποδίδεται σε εθελοντή. Σε μία συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ ο Νετανιάχου αρνήθηκε πως έγραψε ο ίδιος το κείμενο, λέγοντας πως ήταν λάθος κάποιου εργαζόμενου. 

Οι Άραβες του Ισραήλ, που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του πληθυσμού, είναι Παλαιστίνιοι που παρέμειναν στις πόλεις και στα χωριά τους μετά το 1948. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από δυνάμεις προσκείμενες στο Ισραήλ. Αυτοί που παρέμειναν έγιναν πολίτες της χώρας και υποστηρίζουν ευρέως τα καλέσματα για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ. 

Το 2015, την ημέρα των εκλογών, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι οι Άραβες του Ισραήλ «εμφανίζονταν σε αγέλες», σχόλιο για το οποίο απολογήθηκε. Φέτος ανέφερε ότι «το Ισραήλ δεν είναι ένα κράτος όλων των πολιτών του. Το Ισραήλ είναι το έθνος κράτος των Εβραίων και μόνο». 

Την Τρίτη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι θα προσαρτήσει μεγάλα τμήματα των περιοχών των Παλαιστινίων σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά, ενώ την περασμένη εβδομάδα, έφερε στο κοινοβούλιο νόμο με τον οποίο επιτρέπεται η χρήση κάμερας από αξιωματούχους στα εκλογικά τμήματα. Όσοι ασκούν κριτική στον Νετανιάχου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη προσπάθεια για να εκφοβίσει τους Άραβες της χώρας, καθώς πολλοί επιθυμούν να κρατάνε μυστικά τα πολιτικά τους πιστεύω. 

Στις εκλογές του Απριλίου, το κόμμα του Νετανιάχου καταδικάστηκε καθώς έβαλε παρανόμως κάμερες σε ένα εκλογικό κέντρο Αράβων. O Νετανιάχου επέμενε πως οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή νοθείας. Ο νόμος τελικά δεν πέρασε από το κοινοβούλιο του Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια