Το πρώτο μήνυμα του Ερντογάν στον Μητσοτάκη - Αποκάλυψε τι είπε με τον έλληνα πρωθυπουργό

Το πρώτο μήνυμα του Ερντογάν στον Μητσοτάκη - Αποκάλυψε τι είπε με τον έλληνα πρωθυπουργό Facebook Twitter
1

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το πρώτο του μήνυμα προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ελλάδα.

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον. Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο. Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες. Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή; Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα; Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως ο κ. Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την εκλογική του νίκη. Με βάση όσα είχαν γίνει τότε γνωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν πως θα δώσουν ιδιαίτερη προτεραιότητα στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας. 

Η φασαρία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μας αφορά ιδιαίτερα

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρος είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ