Απεργία την Πρωτομαγιά

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν έγκυο και απέβαλε - Τώρα την κατηγορούν ότι προκάλεσε τους πυροβολισμούς

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν έγκυο και απέβαλε - Τώρα την κατηγορούν ότι προκάλεσε τους πυροβολισμούς Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ EPA
1

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η σύλληψη μιας γυναίκας που ήταν έγκυος και απέβαλε έπειτα από πυροβολισμούς.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα κατηγορείται με βάση τον νέο νόμο κατά των αμβλώσεων ότι προκάλεσε εμμέσως τον θάνατο του εμβρύου.

Πιο συγκεκριμένα, η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς τραυματίστηκε από μια άλλη γυναίκα σε καυγά τον Δεκέμβριο. Εν τέλει απέβαλε αφού δέχθηκε πέντε σφαίρες στην κοιλιά.

Ωστόσο, έπειτα από λίγες μέρες, συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από την δικαιοσύνη της Αλαμπάμα με το σκεπτικό ότι προκάλεσε τον θάνατο του εμβρύου.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση έσπευσαν άμεσα να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα θεωρώντας ότι η περίπτωσή της εντάσσεται στην εκστρατεία κατά των αμβλώσεων που διεξάγεται στην Αλαμπάμα.

«Στην Μάρσι Τζόουνς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία επειδή διεκόπη η κύησή της όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες στην κοιλιά. Αυτή που της επιτέθηκε κυκλοφορεί ελεύθερη», έγραψε στο Twitter η οργάνωση YellowFund, η οποία προσφέρει βοήθεια στις γυναίκες για να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση, προσθέτοντας ότι: «Εμείς θα την βγάλουμε από την φυλακή και θα της προσφέρουμε νομική συνδρομή».

«Το μόνο θύμα είναι το αγέννητο παιδί», είχε υπογραμμίσει τότε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντάνι Ριντ. Η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που άρχισε και που τροφοδότησε τον καυγά, είχε προσθέσει ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στην φερόμενη ως δράστιδα απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, οι οποίες όμως στη συνέχεια αποσύρθηκαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της Τζόουνς, η οποία τέθηκε τελικά την Τετάρτη υπό κράτηση.

Ο νόμος για τις αμβλώσεις

Η Αλαμπάμα υιοθέτησε τον Μάιο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας και την εξισώνει με ανθρωποκτονία.

Προτού ακόμη υιοθετηθεί ο νόμος αυτός στην Αλαμπάμα, γυναίκες που απέβαλαν λόγω τροχαίου ατυχήματος ή επειδή πήραν ναρκωτικά αντιμετώπιζαν διώξεις, αποκάλυψε η Εθνική Ομοσπονδία Άμβλωσης (NAF), η οποία υποστηρίζει την πρόσβαση στην εκούσια διακοπή της κύησης.

Έτσι οι γυναίκες -κυρίως οι μαύρες- τιμωρούνται ήδη και διώκονται για την διακοπή της κύησής τους, έγραψε η NAF σε μήνυμά της στο Twitter.

Εκτός από την Αλαμπάμα, πολλές συντηρητικές πολιτείες ψήφισαν από την αρχή της χρονιάς νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση στην άμβλωση.

Ο στόχος τους είναι να δώσουν ένα κίνητρο στο Ανώτατο Δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου το θέμα της άμβλωσης και ποντάρουν για την επαναφορά του στους νέους δικαστές που διόρισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικά είναι να απορείς τι έχουν στο μυαλό τους... Και επειδή προκάλεσε καυγά σημαίνει ότι ήθελε να φάει 5 (!) σφαίρες στην κοιλιά και να χάσει το παιδί της;; Και το ίδιο ισχύει και για όσες ατυχές έπαθαν τροχαίο και απέβαλαν;; Τι άνθρωποι είναι αυτοί;;