ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Προκλητικές οι γεωτρήσεις εντός κυπριακής ΑΟΖ

Μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Προκλητικές οι γεωτρήσεις εντός κυπριακής ΑΟΖ Facebook Twitter
1

Ένας ακόμα αξιωματούχος τς κυβέρνησης των ΗΠΑ επεσήμανε την αντίθεση της Ουάσινγκτον με τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως δήλωσε Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι θεωρούν τις ενέργειες της -σχετικά με την πρόθεσή της να ξεκινήσει γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο- ως προκλητικές και την έχουν ενθαρρύνει να σταματήσει αυτές τις ενέργειες.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με Τούρκους αξιωματούχους, μεταφέροντας τους τη θέση αυτή, ο κ. Πάλμερ σημείωσε πως αυτό «το έχουμε κάνει κατ' ιδίαν, το έχουμε κάνει και δημόσια».

Η δήλωση αυτή του κ. Πάλμερ έρχεται τη στιγμή που η Άγκυρα εξαπέλυσε νέες απειλές, με αφορμή τη σύμβαση που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία με την κοινοπραξία Noble Energy-Shell-Delek Drilling για το κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «σαφή ένδειξη της παραβίασης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων» και τόνισε ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά και τα δικά της στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η συμφωνία «δεν κάνει καμία αναφορά στους Τουρκοκυπρίους, πράγμα που σημαίνει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτήν».

Όπως λέει, δεν μπορεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά και οι εταιρείες της κοινοπραξίας να αγνοούν τους Τουρκοκύπριους που ζουν στα βόρεια του νησιού και «είναι συνιδιοκτήτες του», συνεπώς η Τουρκία «θα διατηρήσει αποφασιστικότητά της και τη θέση αρχών που έχει εκφράσει όσον αφορά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια