Ότι οι μεγαλύτερες επενδύσεις έρχονται στη Ρωσία από χώρες όπως η Κύπρος και η Ολλανδία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συντεχνιών της Ρωσίας.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε πως η επιστροφή κεφαλαίων στη Ρωσία αποτελεί ένδειξη αυξημένης εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία. «Όσον αφορά τα κεφάλαια που φεύγουν, πραγματικά φεύγουν, αλλά έρχονται και πίσω όλο και περισσότερο.

 

Οι μεγαλύτερες επενδύσεις έρχονται στη Ρωσία από χώρες όπως η Κύπρος και η Ολλανδία. Πρόκειται για επαναπατρισμό κεφαλαίων. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην οικονομία, ότι αναπτύσσεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ.Πούτιν σημείωσε ωστόσο, πως «η αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την προστασία των συμφερόντων, ειδικότερα αυτών των επιχειρηματιών, δεν βρίσκεται ακόμη σε πολύ ψηλά επίπεδα» ενώ πρότεινε επέκταση της αμνηστίας κεφαλαίων για τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά μόνο για άτομα που μεταφέρουν κεφάλαια στη Ρωσική Ομοσπονδία και εγγράφουν μια επιχείρηση σε ειδικές διοικητικές ζώνες.

 

Με πληροφορίες από Philenews / ΚΥΠΕ