Η Ρωσία δημιούργησε κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων στη Βενεζουέλα

Η Ρωσία δημιούργησε κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
0

Κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων δημιούργησε στη Βενεζουέλα η Ρωσία.


Σκοπός της δημιουργίας του κέντρου, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός κρατικός όμιλος Rostec, είναι να εκπαιδεύσει τους πιλότους της χώρας να χειρίζονται ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα, μία κίνηση που συνιστά την πιο πρόσφατη χειρονομία υποστήριξης προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Η Rostec ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του κέντρου έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη, την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Λευκός Οίκος προειδοποιούσε τη Μόσχα και άλλες χώρες που υποστηρίζουν τον Μαδούρο στέλνοντας στρατιωτικούς και στρατιωτικό εξοπλισμό, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκλάβουν τέτοιου είδους ενέργειες ως «άμεση απειλή» για την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ουάσιγκτον, η οποία υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, προέβη στην προειδοποίηση αυτή, μόλις έγινε γνωστό ότι στη Βενεζουέλα αφίχθησαν δύο ρωσικά αεροπλάνα, στα οποία επέβαιναν περίπου 100 Ρώσοι στρατιωτικοί, τους οποίους το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Η Rostec, αναφέρει, ότι το νέο κέντρο εκπαίδευσης, χωρίς να αποκαλύψει που βρίσκεται, δημιουργήθηκε με τη συνδρομή Ρώσων εμπειρογνωμόνων και έχει σχεδιασθεί για να εκπαιδεύσει Βενεζουελάνους πιλότους να χειρίζονται τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα τύπου Mi-35M, όπως και ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Το κέντρο δημιουργήθηκε βάσει συμβολαίου με την κρατική εταιρεία όπλων της Βενεζουέλας CAVIM. Η Rostec αναφέρει επίσης, ότι θα επιθυμούσε να εμβαθύνει, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας.

Η Ρωσία η οποία προμηθεύει τη Βενεζουέλα με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα, αγνοεί τις επικρίσεις των ΗΠΑ για την συνεργασία της με την το Καράκας, υποστηρίζοντας ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής και δεν απειλεί την σταθερότητα της περιοχής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι «η Ρωσία πρέπει να φύγει» από τη Βενεζουέλα, όπως και ότι «όλες οι εκδοχές» για να σταματήσει την βοήθεια προς τον Μαδούρο είναι ανοιχτές, δίνοντας έμφαση στην προοπτική της επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM