Καταργείται η αλλαγή ώρας - Ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο

Καταργείται η αλλαγή ώρας - Ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Το ευρωκοινοβούλιο ψήφισε σήμερα το μεσημέρι υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας από χειμερινή σε εαρινή.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Το μέτρο ήρθε στην ολομέλεια έπειτα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις.

Η κατάργηση της αλλαγής ώρας θα εφαρμοστεί από το 2021 και σύμφωνα με την απόφαση, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να επιλέξουν ποια ώρα θα κρατήσουν ως τον Απρίλιο του 2020. 

Στις αρχές Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Για τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Αλλαγή ώρας φέτος

 

Μέχρι την εφαρμογή του μέτρου, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

 

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM