Απεργία την Πρωτομαγιά

Μεγάλη μουσουλμανική ένωση μηνύει Facebook και YouTube για το βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία

Μεγάλη μουσουλμανική ένωση μηνύει Facebook και YouTube για το βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
EPA
0

Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) ανακοίνωσε πως θα μηνύσει το Facebook και το ΥουΤube επειδή μετέδωσαν το βίντεο της επίθεσης στα τεμένη στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας. 

Το συμβούλιο ανακοίνωσε πως μηνύει τα γαλλικά παραρτήματα των δύο εταιρειών επειδή «μετέδωσαν ένα μήνυμα με βίαιο περιεχόμενο που προτρέπει στην τρομοκρατία, παραβιάζει σοβαρά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ήταν διαθέσιμο σε ανήλικους να το δουν», όπως γράφει η μηνυτήρια αναφορά. 

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία τέτοια αδικήματα μπορεί να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως 3 χρόνια και πρόστιμο έως 75.000 ευρώ.

H CFCM εκπροσωπεί εκατομμύρια μουσουλμάνους στη Γαλλία. Στην μηνυτήρια αναφορά της λέει πως το Facebook χρειάστηκε 29 λεπτά για να απομακρύνει το βίντεο από την ιστοσελίδα του. 

Σχετικά με το περιστατικό, το Facebook έχει ανακοινώσει πως απομάκρυνε γρήγορα το βίαιο βίντεο που ανέβηκε σε ζωντανή μετάδοση. 

Σε κάθε περίπτωση η αναπαραγωγή του συνεχίστηκε μέσω YouTube και Twitter.

Oι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν υποσχεθεί να καταπολεμήσουν την αναπαραγωγή βίαιων εικόνων και γενικά ακατάλληλου περιεχομένου μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένων συστημάτων και ανθρώπινης επίβλεψης, όμως δέχονται εκτεταμένη κριτική πως δεν το έχουν πετύχει. 

Οι πλατφόρμες έχουν συνεργαστεί ώστε να εξελίξουν τα τεχνολογικά φίλτρα που προστατεύουν από την κοινοποίηση παιδικής πορνογραφίας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όσον αφορά το βίαιο περιεχόμενο .

Μία επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα κορυφαία στελέχη του Facebook, του YouTube, της Microsoft και του Twitter προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πως οι εμφανίσεις του «αποτρόπαιου» βίντεο της Νέας Ζηλανδίας πολλαπλασιάστηκαν στα social media.

Η επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε πως είναι «εξαιρετικά σημαντικό» να φιλτράρονται και να απομακρύνονται παρόμοιες εικόνες 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ