Ποινική έρευνα κατά του Facebook επειδή μοιραζόταν τα δεδομένα των χρηστών

Ποινική έρευνα κατά του Facebook επειδή μοιραζόταν τα δεδομένα των χρηστών Facebook Twitter
0

To Facebook βρίσκεται υπό ποινική διερεύνηση από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές. Η έρευνα αφορά τις συμφωνίες που έχει κάνει με άλλες τεχνολογικές εταιρείες για το μοίρασμα των δεδομένων των χρηστών.

Ρεπορτάζ των New York Times αναφέρει πως δύο κατασκευαστές smart phone και άλλων συσκευών έχουν κληθεί να καταθέσουν σε δικαστικό συμβούλιο.

Οι δύο κατασκευαστές είναι ανάμεσα στις πάνω από 150 εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Amazon, η Apple και η Microsoft, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε συνεργασίες με το Facebook ώστε να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του social media.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τις έρευνες», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στους Times. «Έχουμε δώσει δημόσιες καταθέσεις, απαντήσει σε ερωτήσεις και έχουμε δεσμευθεί να συνεχίσουμε», πρόσθεσε. 

Η ποινική έρευνα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Cambridge Analytica που έφερε στο φως τις πρακτικές της εταιρείας όσον αφορά τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα. Έως τώρα έχουν υπάρξει έρευνες από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Επίσης το Facebook μηνύθηκε από της τοπικές αρχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον, επειδή επέτρεψε στην Cambridge Analytica να έχει πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών χωρίς να έχει δοθεί άδεια. 

Οι συμφωνίες του Facebook ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2018, πάλι σε ρεπορτάζ των New York Times.

Εκείνη την περίοδο το Facebook αμφισβητούσε επίμονα πως οι συνεργασίες του για τα δεδομένα παραβιάζουν είτε την ιδιωτικότητα των χρηστών είτε τη συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου του 2012.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ