Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Βugatti παρουσίασε το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο όλων των εποχών

Η Βugatti παρουσίασε το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο όλων των εποχών Facebook Twitter
EPA
0

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Bugatti αποκάλυψε πως δημιούργησε και έχει ήδη πουλήσει το πιο ακριβό καινούργιο μοντέλου αυτοκινήτου στον κόσμο. 

Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό, ενώ το κόστος της αγοράς υπολογίζεται σε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ, προ φόρων. Το ποσό αυτό το καθιστά το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, αν εξαιρεθούν τα συλλεκτικά αυτοκίνητα- αντίκες. 

Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως πιθανότατα ο αγοραστής είναι ο Φέρντιναντ Πιεχ, εγγονός του ιδρυτή της Porsche. 

O Πιεχ είναι ο πρώην CEO της Volkswagen, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Bugatti. Την εποχή που διοικούσε τη Volkswagen είχε υποστηρίξει ένθερμα μερικά από τα πιο ακριβά πρότζεκτ του ομίλου. Πάντως, η Bugatti περιορίστηκε να ανακοινώσει πως ο αγοραστής είναι «λάτρης του brand».

 

To μοντέλο ονομάζεται La Voiture Νoire (To μαύρο αυτοκίνητο). Έχει ιπποδύναμη 1500 ίππων και σύμφωνα με την εταιρία σχεδιαστικά είναι ένας φόρος τιμής στο Bugatti Type 57 SC Atlantic.

Μόνο τέσσερα τέτοια αυτοκίνητα φτιάχτηκαν μεταξύ 1936 και 1938. Ο Ράλφ Λόρεν είναι κάτοχος του τελευταίου αυτοκινήτου που παρήγαγε η εταιρεία από αυτό το μοντέλο. 

Η Βugatti δεν έχει ανακοινώσει την ταχύτητα του καινούργιου, πανάκριβου, αυτοκινήτου. Όμως, οι ειδικοί θεωρούν πως θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με το Chiron, άλλο ένα διάσημο δημιούργημα της εταιρείας. Tο Chiron έχει επιτάχυνση 0-100 χιλιομέτρων σε 2,4 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 420 χιλιόμετρα την ώρα. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ