Όπλα ηλεκτροσόκ για τα σώματα ασφαλείας αγοράζει η Κύπρος

Όπλα ηλεκτροσόκ για τα σώματα ασφαλείας αγοράζει η Κύπρος Facebook Twitter
0

Νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την κατοχή και χρήση όπλων εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tasers) κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου.


Με αυτόν τρόπο ανοίγει το δρόμο για την αγορά των συγκεκριμένων όπλων τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση συλλήψεων, κυρίως στις περιπτώσεις διάλυσης εκδήλωσης όχλου.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα συγκεκριμένα όπλα θα χρησιμοποιούνται από την Αστυνομία, τον Στρατό, την Υπηρεσία Φυλακών και την Υπηρεσία Θήρας.

Τα όπλα εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύουν βλήματα που μοιάζουν με βέλος τα οποία προκαλούν ηλεκτροσόκ και κατ' επέκταση προσωρινή παράλυση στα άτομα που δέχονται το κτύπημα, ακινητοποιώντας τα έτσι στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει σε σχετική μελέτη με στόχο την αγορά και τη χρήση αυτών των όπλων.


Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί αντικείμενο πολλών διαφωνιών το κατά πόσο η χρήση όπλων εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει συγκεκριμένους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων εναντίον των οποίων χρησιμοποιούνται.

Με πληροφορίες από philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ