Το 80% των ιερέων στο Βατικανό είναι ομοφυλόφιλοι, αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Το 80% των ιερέων στο Βατικανό είναι ομοφυλόφιλοι, αποκαλύπτει νέο βιβλίο Facebook Twitter
0

Πολλοί από τους πιο υψηλόβαθμους κληρικούς στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που έχουν επιτεθεί στην ομοφυλοφιλία είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι, σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το Βατικανό που θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το 80% των ιερέων που εργάζονται στο Βατικανό είναι ομοφυλόφιλοι, αν και όχι απαραίτητα σεξουαλικά ενεργοί, αναφέρει το βιβλίο με τίτλο «Στην ντουλάπα του Βατικανού» (Ιn the Closet of the Vatican).

Το βιβλίο των 570 σελίδων, το οποίο ο γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρεντερίκ Μαρτελ έγραψε μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας, είναι ένας «καταπληκτικός απολογισμός της διαφθοράς και της υποκρισίας στην καρδιά του Βατικανού», σύμφωνα με τον Βρετανό εκδότη Bloomsbury.

Κυκλοφορεί σε οκτώ γλώσσες σε 20 χώρες την επόμενη Τετάρτη, και η έκδοσή του συμπίπτει με την εναρκτήρια σύνοδο στο Βατικανό για την σεξουαλική κακοποίηση, για την οποία έχουν κληθεί επίσκοποι από όλο τον κόσμο.

Ο Μάρτελ, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, έχει πάρει 1.500 συνεντεύξεις ενώ ερευνούσε το βιβλίο. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις 41 καρδινάλων, 52 επισκόπων, 45 παπικών πρεσβευτών ή διπλωματικών αξιωματούχων, 11 φρουρών και 200 ιερέων.

Πολλοί λένε ότι όσο πιο ομοφοβικός ήταν ένας κληρικός, τόσο πιο πιθανό είναι να ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Μάρτελ μιλά και με ονόματα στο βιβλίο καθώς ισχυρίζεται ότι ένας Κολομβιανός καρδινάλιος, ο Αλφόνσο Λοπεζ Τρουχίλο, ο οποίος κατείχε ανώτερη θέση στο Βατικανό, ήταν υπερασπιστής της εκκλησιαστικής διδασκαλίας για την ομοφυλοφιλία και την αντισύλληψη ενώ ο ίδιος είχε επί πληρωμή συνευρέσεις με άντρες.

Ο συγγραφέας διαπίστωσε ότι ορισμένοι ομοφυλόφιλοι ιερείς αποδέχτηκαν τη σεξουαλικότητά τους και είχαν διακριτικές σχέσεις, ενώ άλλοι αναζήτησαν περιστασιακές συναντήσεις υψηλού κινδύνου. 

Αν και το βιβλίο δεν συγχέει την ομοφυλοφιλία με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, ο Μάρτελ περιγράφει μια μυστική κουλτούρα μεταξύ των ιερέων που δημιουργεί συνθήκες στις οποίες δεν αντιμετωπίζεται η κακοποίηση.

Σύμφωνα με το πρόμο του Bloomsbury, αποκαλύπτονται μυστικά για την αθλιότητα, το μισογυνισμό και συνωμοσίες εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου. 

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Inside the Closet, στην αρχή μιας συνόδου κορυφής για τη σεξουαλική κακοποίηση, προκαλεί ανησυχίες ότι ορισμένοι μπορούν να επιδιώξουν να συνδέσουν τα δύο ζητήματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM