Μαδούρο: «O Tραμπ θέλει το πετρέλαιο, τον χρυσό και τα άλλα πλούτη της Βενεζουέλας»

Μαδούρο: «O Tραμπ θέλει το πετρέλαιο, τον χρυσό και τα άλλα πλούτη της Βενεζουέλας» Facebook Twitter
EPA
2

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Βενεζουέλας, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο χρυσός, είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αλλαγή καθεστώτος, δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο 

Μιλώντας στο Russia Today, o πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε πως δε θα περάσει στην ιστορία ως ένας ηγέτης που έδειξε αδυναμία και αγνόησε τον λαό του. 

«Τι είναι το casus belli του Τραμπ κατά της Βενεζουέλας»; αναρωτήθηκε ο Μαδούρο στη συνέντευξη. «Το casus belli είναι τα πλούτη της Βενεζουέλας. Ο χρυσός , το αέριο, ο σίδηρος, τα διαμάντια και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές», είπε ο Μαδούρο, ενώ εντείνεται η πίεση στο καθεστώς του από τις χώρες της Δύσης. 

Ο Μαδούρο πρόσθεσε πως δεν θέλει να γίνει ένας «προδότης», ένα «αδύναμο άτομο», υποχωρώντας απέναντι στην Ουάσινγκτον. 

Η αναταραχή στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολιές με τον πληθωρισμό να καλπάζει, τις τιμές να αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και το βιωτικό επίπεδο να είναι πολύ χαμηλό. Όμως, ο Μαδούρο πιστεύει πως η κυβέρνηση του έχει απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Ο Μαδούρο παραδέχθηκε πως «ο υπερπληθωρισμός μας έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά» και άφησε να εννοηθεί πως οι πηγές που «ο κόσμος μας άρπαξε» θα απελευθερωθούν με στόχο την εθνική ανάκαμψη.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα εργαστεί στο να κρατήσει τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται και για να σταθεροποιήσει την ισοτιμία του νομίσματος της χώρας. 

Admitting that "hyperinflation caused tremendous damage to us," he suggested that the resources "kidnapped by the world" be freed for a national recovery. Aside from that, the government will work on keeping prices as low as possible and will stabilize the national currency rate.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κάτι μου θυμίζει...ένα από τα βασικά επιχειρήματα των ψεκασμενων συνοδοιπόρων του Μαδουρο στην Ελλάδα ενάντια στους κακούς ξένους που ακριβώς με την ίδια φρασεολογία έφεραν το τσίρκο των συριζανελ να δημιουργήσει το οικονομικό θαυμα της ευρωπαϊκής Βενεζουέλας....