ΠΓΔΜ: Βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ– Κανονικά η συνεδρίαση της Βουλής

ΠΓΔΜ: Βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ– Κανονικά η συνεδρίαση της Βουλής Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και η κρίσιμη συνεδρίαση θα γίνει κανονικά. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη γειτονική χώρα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κλείδωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται (80 από τους 120 βουλευτές). 

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε ο Ζάεφ θα γίνει κανονικά σήμερα, μετά την χθεσινή εμπλοκή που οδήγησε στην αναβολή της. 

H συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα, την Πέμπτη, όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.

Απαντώντας, χθες, σε δημοσιογράφους, ο Ζάεφ παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA» του Μπιλιάλ Κασάμι, που διαθέτει δύο βουλευτές, για την εξεύρεση μίας κοινώς αποδεκτής, τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του Συνταγματικού Νόμου για την υπηκοότητα.

«Η ευθύνη ανήκει εν τέλει στους βουλευτές. Πιστεύω ότι θα συγκεντρωθεί πλειοψηφία δύο τρίτων για την υιοθέτηση των συνταγματικών τροπολογιών» δήλωνε χθες ο Ζάεφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM