«Με βίαζαν 12 άντρες για δύο μήνες. Έγκλημα θα ήταν να φοβηθώ και να σιωπήσω!»

0

Το όνομα της είναι Khadija και η εφηβεία της σφραγίστηκε με μία από τις πιο σκληρές και οδυνηρές εμπειρίες που θα μπορούσε να βιώσει ένα κορίτσι. 

Πριν από λίγο καιρό, στο Μαρόκο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την απείλησαν με μαχαίρι, την απήγαγαν και τη βίασαν: συμμορία 12 ανδρών κράτησε το κορίτσι φυλακισμένο επί δύο μήνες, κακοποιώντας το και υποβάλλοντας το σε κάθε είδους σεξουαλικό βασανιστήριο. Αυτό που συνέβη στην Khadija ενέπνευσε στα sodial media το κίνημα #Masaktach.

Η λέξη σημαίνει «δεν θα σιωπήσω» και στόχο έχει να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού στους δρόμους του Μαρόκου να μιλήσουν, να αποκαλύψουν τους δράστες, να μη φοβηθούν... «Με βίαζαν επί δύο μήνες, σβήνοντας τσιγάρα παντού στο σώμα μου και κάνοντας μου τατουάζ στα χέρια, στα πόδια, παντού. Δεν αντέχω να καν να τα αντικρίζω», λέει η ανήλικη. 

Η υπόθεση της πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις με οργανωμένο κίνημα γυναικών πλέον να οργώνει τους δρόμους της Καζαμπλάνκα, προσφέροντας στις γυναίκες σφυρίχτρες, προκειμένου να δίνουν ένα σινιάλο κάθε φορά που αισθάνονται ότι κινδυνεύουν. 

«Η παρενόχληση και οι βιασμοί είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όμως, στο Μαρόκο είναι κάτι περισσότερο από ορατό πρόβλημα. Το βλέπεις, το αγγίζεις σχεδόν στους δρόμους. Αν είσαι γυναίκα, το αισθάνεσαι. Είναι σα να σου λένε με κάθε τρόπο ότι δεν έχεις καμία θέση εδώ, ότι δεν είσαι άνθρωπος», λένε γυναίκες που συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Ας σημειωθεί ότι εξαιτίας των οργισμένων κινητοποιήσεων με συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων απ' όλον τον κόσμο, συνελήφθησαν 13 άντρες για την υπόθεση της ανήλικης και αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

«Δεν περίμενα ότι η δική μου υπόθεση θα κινητοποιήσει τον κόσμο. Εδώ θεωρούμε ότι η βία είναι η κανονικότητά μας, η δική μας πραγματικότητα. Ότι όλα τα άλλα είναι βλακείες και πως για ό,τι συνέβη φταίει το θύμα. Δεν βγαίνω πια από το σπίτι. Δεν βγαίνω έξω. Θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή, να γιατρευτώ, αλλά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα αν σιωπούσα. Υπάρχουν δίπλα μου γυναίκες που με βοηθούν, που με στηρίζουν και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν να συμβεί κάτι ανάλογο σε άλλα κορίτσια», λέει η Khadija. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM