Αποκάλυψη Guardian: Μυστικές συναντήσεις του Ασάνζ με στενό συνεργάτη του Τραμπ

Αποκάλυψη Guardian: Μυστικές συναντήσεις του Ασάνζ με στενό συνεργάτη του Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Μυστικές συζητήσεις που διεξήχθησαν ανάμεσα στον Τζούλιαν Ασάνζ και τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει ο Guardian. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Πόλ Μάναφορτ επισκέφθηκε την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και συνομίλησε με τον ιδρυτή τον Wikileaks. Oι πηγές της εφημερίδας κάνουν λόγο για συναντήσεις το 2013, το 2015 και την άνοιξη του 2016. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2016 ο Μάναφορτ έγινε μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ήταν επικεφαλής της. 

Δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο ο Μάναφορτ επεδίωξε να συναντηθεί με τον Ασάνζ ή το τι συζητήθηκε. Όμως η τελευταία συνάντηση πιθανότατα θα απασχολήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στην καμπάνια του Τραμπ και τη Ρωσία. 

Λίγους μήνες μετά την τελευταία συνάντηση που αποκαλύπτει ο Guardian, τα Wikileaks δημοσίευσαν μια σειρά από mail παραγόντων του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν υποκλέψει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Ο Μάναφορτ αρνείται κάθε ανάμειξη του στη διαρροή και θεωρεί πως ο ισχυρισμός είναι «100% ψευδής». Οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Guardian σχετικά με τις επισκέψεις στην πρεσβεία. 

Ο Μάναφορτ, που έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή φυλάκισης για μια σειρά από αδικήματα, αναμενόταν να είναι κεντρικός μάρτυρας στην έρευνα του Μίλερ. Όμως χθες, ο ειδικός εισαγγελέας δήλωσε πως ο Μάναφορτ έχει επανειλημμένα πει ψέματα στο FBI, παρά το ότι δύο μήνες πριν δέχθηκε να συνεργαστεί με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση για τον ίδιο. 

Οι δικηγόροι του Μάναφορτ λένε πως όσα είπε στον Μιούλερ είναι αληθή και πως δεν παραβίασε τη συμφωνία. 

Πάντως, η αποκάλυψη του Guardian, αν ισχύει, ρίχνει νέο φως στα γεγονότα που συνδέονται με τη δημοσιοποίηση, από το Wikileaks, δεκάδων χιλιάδων mail των Δημοκρατικών  τα οποία είχαν υποκλαπεί από την GRU, τη ρωσική μυστική υπηρεσία του στρατού, το καλοκαίρι του 2016. 

Ή Χίλαρι Κλίντον λέει πως η διαρροή συνέβαλλε στην εκλογική της ήττα στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ήδη ο Μιούλερ ερευνά τις σχέσεις του Wikileaks με άλλους συνεργάτες του Τραμπ, όπως ο πολιτικός λομπίστας Ρότζερ Στόουν και ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Τραμπ, που είχε τότε καλωσορίσει τις αποκαλύψεις των Wikileaks, αρνείται κάθε συμπαιγνία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM