Η Google απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Η Google απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης Facebook Twitter
0

Η Google έχει απολύσει 48 άτομα από το 2016, ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μεταξύ αυτών, ήταν και 13 ανώτερα διοικητικά στελέχη (μάνατζερ), όπως έγινε γνωστό. 

Τα παραπάνω προκύπτουν από email που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος, Σουντάρ Πιτσάι, τονίζοντας πως η Google υιοθετεί «σκληρή γραμμή» απέναντι στην ακατάλληλη συμπεριφορά.

Η επιστολή εστάλη ως απάντηση σε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο ανέφερε ότι ο δημιουργός του λογισμικού Android, Άντι Ρούμπιν, έλαβε πακέτο αποζημίωσης 90 εκατ. δολαρίων για να αποχωρήσει από την εταιρία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.

Εκπρόσωπος του Ρούμπιν αρνήθηκε τις κατηγορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, τονίζοντας πως αποφάσισε να φύγει από τη Google το 2014 προκειμένου να ξεκινήσει μία δική του εταιρία. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι του δόθηκε «αποχαιρετισμός ήρωα» από τη Google όταν έφυγε.

Ο Πιτσάι ανέφερε στην επιστολή προς τους εργαζόμενους ότι το ρεπορτάζ των New York Times ήταν «δύσκολο στην ανάγνωση» και ότι η Google αντιμετωπίζει «απολύτως σοβαρά» την εξασφάλιση ενός «ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς χώρου εργασίας».

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εξετάζουμε κάθε καταγγελία σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ή ακατάλληλη συμπεριφορά, ερευνούμε και αναλαμβάνουμε δράση», συνέχισε.

Κανένας από τους υπαλλήλους που απολύθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια δεν έλαβε πακέτο αποζημίωσης, πρόσθεσε ο Πιτσάι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, δύο στελέχη της Google που δεν κατονομάζονται είπαν πως ο τότε διευθύνων σύμβουλος Λάρι Πέιτζ ζήτησε από τον Ρούμπιν να παραιτηθεί, αφότου η εταιρία επιβεβαίωσε μία καταγγελία που έγινε από εργαζόμενη, σχετικά με ένα περιστατικό σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2013.

Συγκεκριμένα η γυναίκα, με την οποία ο Ρούμπιν είχε εξωσυζυγική σχέση, δήλωσε ότι την εξανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ. Εσωτερική έρευνα στη Google διαπίστωσε πως η καταγγελία της γυναίκας ήταν αξιόπιστη, σημειώνει η εφημερίδα, ωστόσο η εταιρία δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Ο Ρούμπιν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά από την πλευρά του και πως έφυγε από τη Google με δική του πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM