Ο βιαστής και δολοφόνος της εξάχρονης Ζαϊνάμπ απαγχονίστηκε στο Πακιστάν

Ο βιαστής και δολοφόνος της εξάχρονης Ζαϊνάμπ απαγχονίστηκε στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Πακιστάν εκτέλεσαν με απαγχονισμό τον άνδρα που καταδικάστηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία της έξι ετών Zainab Ansari τον Ιανουάριο.

Ο Imran Ali, ο οποίος συνελήφθη αφότου το πτώμα της μικρής βρέθηκε σε χωματερή σκουπιδιών, εκτελέστηκε την Τετάρτη στη φυλακή Kot Lakhpat της Lahore, δήλωσε η αστυνομία.

Ο πατέρας της Zainab και άλλοι συγγενείς του θύματος ήταν παρόντες.

Η υπόθεση, μια από τις σοκαριστικότερες στη χώρα, είχε προκαλέσει οργή και διαμαρτυρίες στη χώρα.

Αφού καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της Zainab, ο Imran Ali καταδικάστηκε για έξι ακόμη παρόμοια εγκλήματα με θύματα ανήλικα κορίτσια.

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε πως ήταν ικανοποιημένος με την εκτέλεση του δολοφόνου αν και είχε ζητήσει ο απαγχονισμός του να γίνει δημόσια.

Ο βιαστής και δολοφόνος της εξάχρονης Ζαϊνάμπ απαγχονίστηκε στο Πακιστάν Facebook Twitter

To χρονικό της υπόθεσης

Tο κορίτσι είχε εξαφανιστεί στις 4 Ιανουαρίου και πέντε ημέρες μετά είχε βρεθεί το πτώμα της.

Στις 23 Ιανουαρίου, έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις στις οποίες καταγγελλόταν η ανεπάρκεια της αστυνομίας, συνελήφθη ο δράστης.

Οι αρχές οδηγήθηκαν σε εκείνον μέσω διασταύρωσης στοιχείων DNA ενώ ένα βίντεο τον είχε καταγράψει να είναι με την μικρή στο δρόμο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το δικαστήριο επέβαλε τέσσερις φορές την εσχάτη των ποινών ποινή στον 24χρονο ενώ στο άκουσμα της είδησης υπήρξε έκρηξη μηνυμάτων στο Twitter με χρήστες να ζητάνε η εκτέλεσή του να γίνει δημόσια.

Η δολοφονία του κοριτσιού πυροδότησε εθνικές διαμαρτυρίες και πολλοί εξαπέλυσαν κατηγορίες για αδράνεια της κυβέρνησης καθώς μια εκστρατεία στα social media οδήγησε στη σύλληψή του δράστη ο οποίος ήταν ελεύθερος για πολλά χρόνια και είχε διαπράξει και άλλα εγκλήματα όπως αποδείχθηκε.

Εκατοντάδες κάτοικοι πλημμύριζαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν  ενώ είχαν προηγηθεί και επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία εντόπισε τον Ali ο οποίος ήταν γείτονας της Zainab καθώς την ημέρα που απήχθη τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος έδειχναν τον δράστη να βαδίζει ήρεμα με το κορίτσι. Ωστόσο το υλικό αυτό δεν το βρήκε η αστυνομία, αλλά πολίτες που κινητοποιήθηκαν μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Στην ίδια περιοχή είχαν υπάρξει καταγγελίες για πολλά εξαφανισμένα παιδιά από το 2015.

Σχεδόν 10 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών την ημέρα αναφέρονται στο Πακιστάν, σύμφωνα με την Sahil, μια οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των παιδιών.

Η υπόθεση της Zainab προκάλεσε δημόσια συζήτηση στο Πακιστάν σχετικά με το εάν θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που είναι ένα θέμα ταμπού στο μουσουλμανικό έθνος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM