Η μάχη για την προσφορά της μεγαλύτερης απευθείας πτήσης του κόσμου ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, καθώς οι επιβάτες θα πετάξουν χωρίς καμία διακοπή από τη Σιγκαπούρη προς τη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας απόσταση περίπου 15.500 χιλιομέτρων.

 

Η Singapore Airlines επαναφέρει την υπηρεσία πέντε χρόνια μετά την απόσυρσή της, επειδή είχε γίνει υπερβολικά δαπανηρή.

 

Η πτήση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μόλις 19 ώρες.

 

Το αεροπλάνο θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο Changi με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ και η πτήση είναι πλήρης.

 

Η Singapore Airlines (SIA) δήλωσε ότι υπάρχει ζήτηση για τις απευθείας πτήσεις, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος για τους πελάτες της.

 

Η αεροπορική εταιρεία δεν σχεδιάζει να προσφέρει οικονομικές θέσεις για τη διαδρομή.

 

Ένα εισιτήριο business κατηγορίας θα παρέχει στους επιβάτες δύο γεύματα, καθώς και την επιλογή του χρόνου σερβίρισματός τους, αλλά και αναψυκτικά στο ενδιάμεσο. Οι επιβάτες θα έχουν επίσης ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν.

 

Το ολοκαίνουριο αεροσκάφος της Airbus που χρησιμοποιεί η SIA έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει 161 επιβάτες.

 

Εκτιμάται πως, καθώς είναι μια διαδρομή ανάμεσα σε δύο τεράστιους οικονομικούς κόμβους, οι πτήσεις θα γεμίσουν  με επιχειρηματίες ή ταξιδιώτες που θέλουν την άνεση μιας πτήσης χωρίς στάση.

 

Το υπερσύγχρονο A350-900 ULR που θα κάνει σήμερα το δρομολόγιο Σιγκαπούρη - Νιούαρκ ανήκει στην οικογένεια αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων με δύο μοτέρ της Airbus.