Σύλληψη Βούλγαρου στη Γερμανία για τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Σύλληψη Βούλγαρου στη Γερμανία για τη δολοφονία της Μαρίνοβα Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Βούλγαρος κρατείται στη Γερμανία ως ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών της Βουλγαρίας. 

Οι αρχές στη Βουλγαρία δήλωσαν πως έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 21χρονο άντρα, ο οποίος θα κατηγορηθεί ερήμην για βιασμό και ανθρωποκτονία. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ επιβεβαίωσε τη σύλληψη, ενώ μέσω της βουλγαρικής δικαιοσύνης έγινε γνωστό το όνομα του. Λέγεται Σεβερίν Κρασιμίροφ και είναι Βούλγαρος πολίτης. 

Ο Τσάτσαροφ δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ότι δεν θα μπορούσε να πει σε αυτό το στάδιο εάν η δολοφονία συνδέεται με την δημοσιογραφική δουλειά της Μαρινόβα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ υπάρχουν αποδείξεις που συνδέουν το Κρασιμίροφ με τη δολοφονία της Μαρίνοβα. Ο Κρασιμίροφ, που είναι κάτοικος της πόλης Ρούσε στην οποία έγινε το έγκλημα, έχει ποινικό μητρώο που σχετίζεται με κλοπές μετάλλων σκραπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό oi ερευνητές της αστυνομίας μίλησαν με την οικογένεια και τους φίλους της δημοσιογράφου και  για την ώρα «δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με τη δουλειά της».

Η αστυνομία της Βουλγαρίας έθεσε χθες υπό κράτηση έναν Ρουμάνο πολίτη, όμως διαπιστώθηκε πως δεν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ