Αυτή η γυναίκα κατήγγειλε δημόσια σεξουαλική παρενόχληση στην Αίγυπτο και τελικά βρέθηκε στη φυλακή

Αυτή η γυναίκα κατήγγειλε δημόσια σεξουαλική παρενόχληση στην Αίγυπτο και τελικά βρέθηκε στη φυλακή Facebook Twitter
0

Μια Αιγύπτια που δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έκανε λόγο για σεξουαλική παρενόχληση καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών ειδήσεων».

Η Amal Fathy, ηθοποιός και ακτιβίστρια, ανέβασε βίντεο στο λογαριασμό της στο Facebook τον Μάιο ένα βίντεο με το οποίο περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο παρενοχλήθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κρατική τράπεζά και επέκρινε την αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει τις γυναίκες.

Δύο μέρες μετά, αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στο σπίτι της και τη συνέλαβαν μαζί με τον σύζυγό της και τον μικρό τους γιο, οι οποίοι απελευθερώθηκαν αργότερα.

Η Fathy οδηγήθηκε σε δίκη κατηγορούμενη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων με πρόθεση να βλάψει την κυβέρνηση. Καταδικάστηκε επίσης και για δημόσια προσβολή των υπαλλήλων, αλλά τώρα το κατηγορητήριο διευρύνεται καθώς την εμφανίζουν να είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Mohamed Lotfy, σύζυγος της Fathy και επικεφαλής της αιγυπτιακής επιτροπής για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, ο οποίος αποκλείστηκε από το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης, δήλωσε: «Η καταδίκη είναι μια φοβερή ετυμηγορία που στέλνει  μήνυμα για κάθε δράστη ότι είναι ελεύθερος να παρενοχλεί χωρίς να φοβάται την τιμωρία, και σε κάθε θύμα παρενόχλησης ότι αν μιλήσει, θα φυλακιστεί».

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε επίσης την ποινή. «Πρόκειται για μια εξωφρενική περίπτωση αδικίας, όπου το θύμα έχει καταδικαστεί ενώ ο δράστης παραμένει στην ευρύτερη περιοχή». «Δεν είναι εγκληματίας και δεν πρέπει να τιμωρηθεί για το θάρρος της», προσθέτει  η ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ