Η ανθρωποφάγος τίγρη πρέπει να πεθάνει - Η Ινδία διχάζεται για την αιμοδιψή T1

Η ανθρωποφάγος τίγρη πρέπει να πεθάνει - Η Ινδία διχάζεται για την αιμοδιψή T1 Facebook Twitter
2

Μια ανθρωποφάγος τίγρη έχει διχάσει την Ινδία καθώς η απόφαση να κυνηγηθεί και να θανατωθεί έφτασε στα δικαστήρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε μια έκκληση να σταματήσουν οι δασοφύλακες να καταδιώκουν το αιλουροειδές στη δυτική πολιτεία του Maharashtra.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι δεν θα παρέμβει σε περίπτωση που οι δασοφύλακες αντί να αιχμαλωτίσουν το ζώο, το σκοτώσουν.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι η τίγρη έχει σκοτώσει πέντε άτομα, ενώ υπάρχουν αναφορές πως συνολικά 13 θάνατοι συνδέονται με επιθέσεις του ζώου.

Οι ακτιβιστές αμφισβητούν τα στοιχεία και λένε πως το ζώο πρέπει απλά να αιχμαλωτιστεί και να μεταφερθεί σε άλλο περιβάλλον.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την τίγρη έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν σκορπίσει πανικό στους κατοίκους των γύρω χωριών που το βράδυ κάνουν περιπολίες.

Το ζώο είναι θηλυκό και εκτιμάται πως έχει και δύο μωρά που απέκτησε πρόσφατα. Οι αρχές της έχουν δώσει το συνθηματικό όνομα Τ1.

Οι δασοφύλακες έχουν στήσει μια περίπλοκη επιχείρηση με ελέφαντες στη ζούγκλα και σκοπό να περικυκλώσουν το ζώο και να το ναρκώσουν ώστε να μεταφερθεί μαζί με τα μικρά της σε ζωολογικό κήπο. Πλέον όμως είναι ελεύθεροι να το σκοτώσουν

Καθώς ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται και τρεις χωρικοί σκοτώθηκαν τον Αύγουστο αρκετοί ήταν αυτοί που απαίτησαν άλλωστε το ζώο να σκοτωθεί και μάλιστα άμεσα καθώς θεωρούν πως κάθε νύχτα που περνά ίσως είναι θανάσιμη για κάποιον χωρικό. Μεγαλύτερός τους φόβος είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Μια τίγρη που τρώει ανθρώπους ακούγεται σαν ιστορία του Κίπλινγκ, αλλά στην Ινδία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και οι επιθέσεις έχουν σημειώσει μια μικρή αύξηση πρόσφατα.

Η προσπάθεια της χώρας να προστατεύσει τις τίγρεις οδήγησαν σε απότομη αύξηση του αριθμού των τίγρεων, από 1.411 το 2006 σε περίπου 2.500 σήμερα. Αυτή η αύξηση προκαλεί δυσάρεστες συναντήσεις καθώς ο χώρος που δίνεται στις τίγρεις είναι λίγος και οι συναντήσεις με τους ανθρώπους πολλές.

Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων είναι τυχαίες συναντήσεις και τα θύματα σπάνια επιλέγονται ως θήραμα. Στην πραγματικότητα οι τίγρεις αποφεύγουν τους ανθρώπους, λένε οι ακτιβιστές.

Όμως όσοι θέλουν την Τ1 νεκρή, λένε πως το ζώο απέκτησε προτίμηση στο ανθρώπινο αίμα και πως πλέον έχει διευρύνει την γκάμα των θηραμάτων του και στο είδος μας. Είναι βέβαιοι πως η Τ1 θα συνεχίσει αν σκοτώνει όσο μένει ελεύθερη.

Mε πληροφορίες από New York Times και ΒΒC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εξέλεξαν οι Αμερικάνοι Πρόεδρο, αυτόν τον άνθρωπο που την 11η Σεπτ. 2001 το πρώτο που σχολίασε μετά την επίθεση ήταν, ότι το κτίριο ΤΟΥ ήταν πια το ψηλότερο στην Ν. Υόρκη μετά την κατάρρευση των Πύργων.Δλδ, η εθνική του συνείδηση ήταν λιγότερο ανεπτυγμένη από το (υπερ) εγώ του και απλά "σύρεται" και επισκιάζεται από αυτό.Τελικά, "παθογένειες" ψηφοφόρων συναντάμε και σε κοινωνίες που νομίζαμε ότι ο μέσος όρος των μελών τους, έχει πολιτική ωριμότητα μεγαλύτερη του μ.ό. της δικής μας. ----------------------------Δεν χρειάζονται νομίζω παραδείγματα για την τεκμηρίωση της παραπάνω άποψης (για τον Τραμπ εννοώ).Όποιος παρακολουθεί ξέρει.Όσο για τα καθ' ημάς, ας σκεφτούμε κάποιους πολιτικούς μας με επίσης ναρκισσιστικό προφίλ και ας κρίνουμε, εάν ό, τι κάνουν είναι για την σωτηρία της πατρίδας ή για την προσωπική τους (αυτο) δικαίωση - και τελικά παίρνουν στο λαιμό τους όλους μας...Απευχόμαστε το ανάλογο για τον Τραμπ, γιατί το βάρος των ΗΠΑ δεν είναι σαν της Ελλάδας στην παγκόσμια ζυγαριά.