Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο καλλιτέχνης με τον μονόκερο που αερίζεται έφτασε σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ

Ο καλλιτέχνης με τον μονόκερο που αερίζεται έφτασε σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ Facebook Twitter
0

Σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ κατέληξε τελικά ο καλλιτέχνης από το Κολοράντο που είχε κατηγορήσει τον μεγιστάνα της πως αντέγραψε το μοτίβο ενός μονόκερου που αερίζεται και το οποίο είχε παρουσιάσει πρώτος ο ίδιος σε μια κούπα. 

Ο Έλον Μασκ είχε δημοσιεύσει αρχικά μια φωτογραφία της κούπας στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την «ίσως την πιο αγαπημένη μου κούπα όλων των εποχών», κάτι που χαροποίησε τότε τον Τομ Έντουαρντς. Ωστόσο ένα μήνα αργότερα, ο Μασκ δημοσίευσε το σχέδιο του μονόκερου ξανά στον λογαριασμό του, χωρίς να αποδώσει πνευματικά δικαιώματα, θέλοντας να διαφημίσει ένα νέο χαρακτηριστικό του «sketch pad», που επιτρέπει στους οδηγούς να ζωγραφίζουν στην touchscreen οθόνη. 

Ο καλλιτέχνης με τον μονόκερο που αερίζεται έφτασε σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ Facebook Twitter
Το tweet του Έλον Μασκ που έγινε αφορμή να ξεσπάσει η διαμάχη και πλέον έχει διαγραφεί.

Το ποιος έφτιαξε το σκίτσο εξαρχής δημιούργησε τόση σύγχυση στα μέσα ενημέρωσης, με τις δύο πλευρές να το διεκδικούν εξίσου, που πολλά από αυτά μετέδωσαν εσφαλμένα πως αρχικός εμπνευστής ήταν όντως ο Έλον Μασκ, πράγμα που τελικά δεν ισχύει. 

Ο Τομ Έντουαρντς προσπάθησε επανειλημμένα να καταλήξει σε συμφωνία με τον Έλον Μασκ, σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά ο δισεκατομμυριούχος τον αγνοούσε, λέγοντας μάλιστα στην κόρη του καλλιτέχνη πως θα ήταν «γελοίο» να του κάνουν μήνυση. 


Ωστόσο χθες, ο Έντουαρντς ανέφερε πως τελικά κατέληξε σε συμφωνία με την Tesla, στην οποία «όλοι είναι ικανοποιημένοι», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

«Προφανώς και υπάρχουν κάποιες παρεξηγήσεις που οδήγησαν σε αυτήν την κλιμάκωση, οπότε απλώς χαίρομαι που όλα ξεκαθαρίστηκαν. Ανέκαθεν υπήρξα θαυμαστής της Tesla και ανυπομονώ να επιστρέψω στις κούπες και να τις πουλάω στο κατάστημά μου», δήλωσε ο Έντουαρντς. 

Ο καλλιτέχνης με τον μονόκερο που αερίζεται έφτασε σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ Facebook Twitter
Ο Τομ Έντουαρντς γνωστοποίησε τις εξελίξεις μέσω ενός μπλογκ.

Ο 61χρονος καλλιτέχνης αποκάλυψε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο σχέδιο σε μια κούπα που έφτιαξε το 2010. «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν καλό στο περιβάλλον επειδή ο ηλεκτρισμός πηγάζει από τη μαγεία», αναφερόταν στην περιγραφή της κούπας. 

Ο καλλιτέχνης με τον μονόκερο που αερίζεται έφτασε σε συμβιβασμό με τον Έλον Μασκ Facebook Twitter
Ο Τομ Έντουαρντς.

Όταν το 2017 ο Έλον Μασκ δημοσίευσε στο Twitter του μια φωτογραφία της κούπας, οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν. Κι όταν αργότερα ο Έντουαρντς επικοινώνησε με την εταιρία για να διαμαρτυρηθεί και η κόρη του έθιξε το θέμα στα social media, ο Μασκ απάντησε: «Μπορεί να μου κάνει μήνυση για όσα χρήματα θέλει, αλλά είναι λίγο γελοίο. Αν μη τι άλλο, όλη αυτή η προσοχή αύξησε τις πωλήσεις της κούπας». 

Όλα τα σχετικά με την κούπα μηνύματα στον λογαριασμό του Έλον Μασκ έχουν πλέον διαγραφεί. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ