BREAKING NEWS

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - Πολλοί τραυματίες (update)

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - Πολλοί τραυματίες (update) Facebook Twitter
0

Για επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λούμπεκ στη βορειοανατολική Γερμανία κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τη γερμανική εφημερίδα Bild να χαρακτηρίζει το συμβάν ως «βίαιο περιστατικό».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 14 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τα δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Υπήρξαν αρχικά πληροφορίες και για νεκρό, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Νωρίτερα, η τοπική αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter τόνισε ότι μεγάλη είναι η αστυνομική παρουσία στο σημείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεαρό δράστη ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται.

Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten μετέδωσε ότι είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, που έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Επίσης μεταδίδεται πως ο δράστης μπήκε στο λεωφορείο και άρχισε να επιτίθεται αδιακρίτως σε επιβάτες, αλλά και στον οδηγό ο οποίος φέρεται να πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος. Υπάρχουν και κάποιες μαρτυρίες πως ο δράστης είχε μαζί του κάποιο σακίδιο από το οποίο έβγαινε καπνός.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου»,  δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Διεθνή
0

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM
Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το θάνατο του Εμπραίμ Ραϊσί οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς του Ιράν μεταδίδουν ισλαμικές προσευχές μεταξύ των ειδησεογραφικών τους εκπομπών
NEWSROOM