Νεκροί 15 άμαχοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία

Νεκροί 15 άμαχοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας όπου τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας διεξάγουν επιχειρήσεις.

Το καθεστώς άνοιξε την Κυριακή νέο μέτωπο στην επαρχία Κουνέιτρα, η οποία γειτνιάζει με τα Υψίπεδα του Γκολάν—το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ—αφότου ανέκτησε τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της γειτονικής επαρχίας Ντεράα.

Όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 14 άμαχοι, «ανάμεσά τους δύο γυναίκες και πέντε παιδιά», σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς γύρω από την κοινότητα Άιν ατ Τίνα στην επαρχία Κουνέιτρα. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν τα πλήγματα έγιναν από τη συριακή ή τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Επρόκειτο για εκτοπισμένους που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο, αφού έφυγαν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Παράλληλα, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κοντά στην κοινότητα Ελ Αλίγια, στο δυτικό τμήμα της Ντεράα, κοντά στην Κουνέιτρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί σε μια περιοχή στα όρια των δύο επαρχιών, όπου είναι ανεπτυγμένοι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί ο άλλοτε συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ