Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter
0

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα στο Παρίσι, αλλά και στην επαρχία, στο περιθώριο των εορτασμών για τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο Μουντιάλ.

Είχαν προηγηθεί δυο νύχτες ταραχών,της 13ης και της 14ης Ιουλίου όπου συνολικά 845 αυτοκίνητα κάηκαν και 508 πρόσωπα συνελήφθησαν στη Γαλλία.

Στην πρωτεύουσα, περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν στο Drugstore Publicis στο Σαμπ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς, που κατόπιν άφησαν φρουρά στην είσοδο του καταστήματος, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου. Άλλα τουλάχιστον δύο μικρά σούπερ-μάρκετ υπέστησαν λεηλασίες στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter
Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter

Οι σποραδικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν ανάμεσα σε άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης και νεαρούς που «τα έσπαγαν», με εκσφενδονίσεις μπουκαλιών, ή καθισμάτων, εναντίον αστυνομικών οι οποίοι απαντούσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Το Σαμπ Ελιζέ προοδευτικά άδειασε από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που γιόρτασαν τη νίκη των Μπλε στον τελικό και, περί τις 23:30 (00:30 ώρα Ελλάδας) οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες.

Νωρίτερα, ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε χτύπημα με κράνος κατά τη διάρκεια χειροδικίας περί τις 21:10, κοντά στον χώρο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος, ανέφερε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter
Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter

Στη Λιόν, την πόλη του υπουργού Εσωτερικών, η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται από νωρίς το βράδυ γύρω από την πλατεία Μπελκούρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άνθρωποι για να δουν τον τελικό σε γιγαντοοθόνη. Οι αψιμαχίες προκάλεσαν αναστάτωση και φυγή μέρους του πλήθους, καθώς οι καπνοί ενόχλησαν πολλούς. Τα σποραδικά επεισόδια συνεχίστηκαν ανάμεσα σε μικρές ομάδες νεαρών και αστυνομικούς κατά τόπους στο κέντρο της πόλης.

Στη Μασσαλία, ξέσπασαν διάφορα επεισόδια, κυρίως γύρω από το Παλιό Λιμάνι και τη fan zone. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπήρξαν πολλές ρίψεις αντικειμένων, «δύο μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν» και «10 άτομα προσήχθησαν». Αργότερα το βράδυ πάντως, αποκαταστάθηκε η ηρεμία.

Στην Αζαξιό, ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές της Γαλλίας και της Κροατίας μετά τη λήξη του αγώνα, ανέφεραν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες της νομαρχίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στο Στρασβούργο και στη Ρουέν, με νεαρούς να ανταλλάσσουν με αστυνομικούς αντικείμενα και δακρυγόνα αντιστοίχως, ενώ στην πρωτεύουσα της Σεν Μαριτίμ, προσήχθησαν επτά πρόσωπα.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέπτυξε 110.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για τις εκδηλώσεις ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου.

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι αμαύρωσαν τον εορτασμό της νίκης Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ