Θύελλα αντιδράσεων στην Κωνσταντινούπολη για καφετέρια που διατηρούσε λιοντάρι ως ζωντανό «έκθεμα»

Θύελλα αντιδράσεων στην Κωνσταντινούπολη για καφετέρια που διατηρούσε λιοντάρι ως ζωντανό «έκθεμα» Facebook Twitter
Mevzoo
0

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κωνσταντινούπολη να εκθέτονται άγρια ζώα στο χώρο, μεταξύ των οποίων και ένα λιοντάρι, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες.

Όπως δείχνουν βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το λιοντάρι είναι έγκλειστο σε έναν στενό γυάλινο διάδρομο, ενώ γύρω του πελάτες απολαμβάνουν το δείπνο ή το ποτό τους.

Το ενός έτους αιλουροειδές πηγαινοέρχεται νευρικά πάνω κάτω στον γυάλινο διάδρομο, ο οποίος είναι λιγότερο από ένα μέτρο πλάτος.

Η καφετέρια Mevzoo, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας εκμεταλλεύεται και άλλα άγρια ζώα, όπως κροκόδειλους και πουλιά, ενώ λειτουργεί και ως «ζωολογικός κήπος και κέντρο αποκατάστασης», σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Όπως αναφέρουν, έχει 35 λαγούς, αρκετά φλαμίνγκο, τέσσερα φίδια, τέσσερα άλογα, δύο παπαγάλους, δύο κροκόδειλους, ένα ιγκουάνα και το λιοντάρι.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι πελάτες του μαγαζιού μπορούσαν να ταΐσουν το λιοντάρι από μια μικρές τρύπες.

Άλλο βίντεο στο λογαριασμό της καφετέριας του Instagram δείχνει το λιοντάρι να εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται στον στενό αυτό διάδρομο ακόμη και μετά που το μαγαζί έχει κλείσει, με μόνο το προσωπικό να είναι παρόν.

Πάνω από 2.700 άνθρωποι έχουν υπογράψει αναφορά κατά της καφετέριας, για τον περιορισμό και εγκλεισμό των άγριων ζώων.

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Επιμελητήριου Χειρούργων Κτηνιάτρων καταδίκασε το γεγονός γράφοντας στο Twitter: Στη μέση της Κωνσταντινούπολης, η ταπείνωση! Η κακοποίηση των ζώων στο καφέ που αποκαλείται "κέντρο αποκατάστασης"».

Άλλος χρήστης του Twitter το καταδίκασε ως «αηδιαστική εκμετάλλευση»

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικών δικτύων, το υπουργείο Δασών και Διαχείρισης Υδάτων προχώρησε σε έλεγχο.

Το Mevzoo κρατούσε τα άγρια ζώα σε κλουβιά στο υπόγειο του καταστήματος, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το υπουργείο Δασών.

Οι αρμόδιοι που επισκέφθηκαν την καφετέρια για έλεγχο, ανέφεραν ότι θα επιτρέψουν στον ιδιοκτήτη να κρατήσει τα ζώα καθώς είχε τα απαραίτητα έγγραφα, όμως τον διέταξαν να αφαιρέσει το γυάλινο διάδρομο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM