Το βίντεο με τους πιγκουίνους να κρατιούνται «χέρι-χέρι» έχει επιστημονική εξήγηση

Το βίντεο με τους πιγκουίνους να κρατιούνται «χέρι-χέρι» έχει επιστημονική εξήγηση Facebook Twitter
2

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο που δείχνει δύο αφρικανικούς πιγκουίνους να περπατούν με ενωμένα τα πτερύγιά τους, λες και βαδίζουν χέρι- χέρι.

Το στιγμιότυπο ανέβηκε στο Twitter και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 200 χιλιάδες likes. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, δε φαίνεται να είναι μεμονωμένο. Φωτογράφοι έχουν κατά καιρούς καταφέρει να απαθανατίσουν πιγκουίνους σε παρόμοιες σκηνές, με τις φωτογραφίες τους να δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα όμως η Telegraph. 

Οι πιγκουίνοι αποτελούν ίσως από τα μοναδικά ζώα τα οποία αναπτύσσουν τόσο στενούς δεσμούς μεταξύ τους για να προστατεύσουν τα νεογνά. 

Ένας ερευνητής, μάλιστα, ο Pablo Garcia Borboroglu, μετά από μελέτη 30 χρόνων πάνω στη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ζώων είχε εντοπίσει ζευγάρι πιγκουίνων, το οποίο είχε περάσει μαζί 16 ολόκληρα χρόνια, σχεδόν ολόκληρη την αναπαραγωγική τους ζωή. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο πιγκουίνοι έφευγαν από τις φωλιές τους κάθε χρόνο αλλά επέστρεφαν ξανά, διανύοντας μέχρι και 200 χιλιάδες μίλια για να συναντήσει ο ένας τον άλλο. 

Το εν λόγω φαινόμενο μπορεί να είναι εντυπωσιακό αλλά δεν είναι πρωτόγνωρο. Σύμφωνα, μάλιστα, με την έρευνα του Pablo Garcia Borboroglu, οι περισσότεροι από τους πιγκουίνους που μελέτησε έμειναν ζευγάρι από 5 έως 10 χρόνια. 

Το βίντεο με τους πιγκουίνους να κρατιούνται «χέρι-χέρι» έχει επιστημονική εξήγηση Facebook Twitter
Η φωτογραφία του Elmar Weiss από τα Νησιά Φωκλαντ, το 2017.

Η διαδικασία φροντίδας του αυγού είναι επίπονη και για τους δύο πιγκουίνους. Υπολογίζεται πως μόνο ο αρσενικός πιγκουίνος χάνει κάθε χρόνο το 50% του λίπους του, αναζητώντας για 4 μήνες, σε παγωμένες εκτάσεις χιλιομέτρων, φαγητό για το ταίρι του, το οποίο μένει πίσω για να φροντίσει το αυγό. 

Δε ξέρουμε, βέβαια, αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δεσμός θα κρατήσει για αρκετά χρόνια, η επιστήμη, ωστόσο, το επιβεβαιώνει.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM