Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε πριν από λίγο στη Σιγκαπούρη, όπου την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η ιστορική διάσκεψη με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Το Air Force One, το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Σιγκαπούρης Paya Lebar Air Base.

 

Είχε προηγηθεί, πριν από μερικές ώρες, η άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συναντήθηκε ήδη με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ. Αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

 

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, και θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Η σύνοδος, με αβέβαιη έκβαση, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δεκαετίες καχυποψίας και εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

 

Το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο στη διάρκεια των ετών στοίχισε στην Πιονγιάνγκ μια εντυπωσιακή σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ, θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συνομιλιών.