Λαβρόφ: «Θλιβερές» οι κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για τη δολοφονία του Μπαμπτσένκο

Λαβρόφ: «Θλιβερές» οι κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για τη δολοφονία του Μπαμπτσένκο Facebook Twitter
EPA/STEPAN FRANKO
1

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου στο Κίεβο, αναφέροντας ότι είναι μέρος αντι-Ρωσικής εκστρατείας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο, επικριτής του προέδρου Πούτιν, δολοφονήθηκε στην Ουκρανία την Τρίτη, όπου κατέφυγε μετά από απειλές που είχε δεχθεί.

Η αστυνομία του Κιέβου ανέφερε ότι η δολοφονία του Μπαμπτσένκο πιθανόν να συνδέεται με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα.

Ο Λαβρόφ είπε ότι είναι «πολύ θλιβερό» που η Μόσχα κατηγορείται για το φόνο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook ότι είναι πεπεισμένος ότι η «ρωσική απολυταρχική μηχανή» όπως τη χαρακτήρισε, «δεν συγχώρεσε την ειλικρίνεια και τις αρχές του Μπαμπτσένκο» .

Ο Ρώσος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε τρεις φορές στην πλάτη ενώ έφευγε από το διαμέρισμά του για να αγοράσει ψωμί. Βρέθηκε αιμόφυρτος από τη σύζυγό του και υπέκυψε στα τραύματά του στο ασθενοφόρο, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει μέχρι στιγμής ύποπτο, όμως δημοσίευσε ένα σκίτσο ενός άντρα με γένια και καπέλο μπέιζμπολ.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης και πολέμιος της διαφθοράς, Αλεξέι Ναβάλνι, περιέγραψε τη δολοφονία του Μπαμπτσένκο ως «σοκαριστική».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η αιτία για αυτό το τερατώδες έγκλημα ήταν η δημόσια πολιτική θέση του Αρκάντι και οι επαγγελματικές του δραστηριότητες», έγραψε ο Ναβάλνι.

«Αυτή είναι μία τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφικής κοινότητας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Οι δολοφόνοι επιτέθηκαν σε όλους μας, επιλέγοντας τον πιο ειλικρινή, θορυβώδη και γενναίο, αυτόν που βρίσκεται σε δημόσια θέα», ανέφερε ο συνάδελφος του Μπαμπτσένκο, Παβέλ Κανίγκιν, δημοσιογράφος για τη Novaya Gazeta.

Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι αμέσως άρχισαν να επιρρίπτουν κατηγορίες ο ένας στον άλλο για το θάνατο του δημοσιογράφου. Ένας Ουκρανός βουλευτής, ο Αντόν Γκερασένκο, ανέφερε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τις προσπάθειες των «ρωσικών μυστικών υπηρεσιών να ξεφορτωθούν αυτούς που προσπαθούν να πουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ είπε ότι οι κατηγορίες της Ουκρανίας για την FSB είναι ανοησίες και πρόκληση, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια