Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ματαρέλα δηλώνει τώρα ο Ντι Μάιο

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Ματαρέλα δηλώνει τώρα ο Ντι Μάιο Facebook Twitter
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο (EPA)
0

Συνεχίζονται οι ανατροπές στην ιταλική πολιτική κρίση. 

Απόψε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο γνωστοποίησε ότι η διαδικασία για την καθαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα - την οποία είχε αναγγείλει το κίνημά του - «δεν είναι πια στο τραπέζι».

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με την προεδρία της Δημοκρατίας για να επιλυθεί η κρίση», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ζήτησε, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, «να αφήσουν τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια να εργαστούν».

Τώρα θα πρέπει να εξακριβωθεί αν υπάρχουν όντως περιθώρια για επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την συγκρότηση, μιας κυβέρνησης της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ή αν η πορεία προς τις εκλογές αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Η οριστική εξέλιξη θα εξαρτηθεί και από την έκβαση της προσπάθειας για κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι, την οποία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έκαναν γνωστό ότι δεν εννοούν να στηρίξουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ