Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός ταξίδεψε στη Γάζα

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός ταξίδεψε στη Γάζα Facebook Twitter
Ο νεκρός διοικητής της Χαμάς, Ahmed al-Jabari
0

Η χθεσινή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας ήταν εφιαλτική, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν εναέριες επιδρομές, την ίδια ώρα που οι Παλαιστίνιοι απαντούσαν με πυραύλους.

Η κατάσταση δεν πέρασε απαρατήρητη από την αιγυπτιακή κυβέρνηση κι έτσι σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της χώρας κατέφτασε στην περιοχή ώστε να εκφράσει την υποστήριξή του προς την παλαιστινιακή πλευρά.


Όπως αναφέρει η New York Times, ο ισραηλινός πρωθυπουργός συμφώνησε για μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός την ίδια ώρα που τα ισραηλινά στρατεύματα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας έφοδο προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε καθώς την ώρα που ο αιγύπτιος πρωθυπουργός προσγειωνόταν στη Γάζα, οι παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν 25 πυραύλους προς το νότιο Ισραήλ και το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ένα σπίτι χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Νωρίς το πρωί το Ισραήλ κάλεσε 16.000 εφέδρους του στρατού για μία πιθανή εισβολή, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μία κίνηση εκφοβισμού ή ετοιμάζεται στην πραγματικότητα μία ισραηλινή έφοδος.

Τονίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την υποστήριξή της προς το Ισραήλ, καταδικάζοντας τις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι από τις διήμερες ισραηλινές επιθέσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ