Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Ο υποδιευθυντής της Unicef, ο Βρετανός Τζάστιν Φορσάιθ, παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του αφού κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες την εποχή που εργαζόταν για τη φιλανθρωπική, μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Η διευθύντρια της Unicef Χενριέτα Φορ έκανε δεκτή την παραίτηση του Φορσάιθ ο οποίος εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Φορσάιθ για το έργο του για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων παιδιών και για την βοήθεια που πρόσφερε στην αποστολή της Unicef να σώσει τις ζωές παιδιών. Η αποστολή αυτή είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ, ανέφερε η Φορ στην ανακοίνωσή της.

Η Unicef διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του στελέχους της την εποχή που εκείνος δεν εργαζόταν στο Ταμείο.

Τρεις εργαζόμενες στη Save the Children κατηγόρησαν τον Φορσάιθ ότι επεδείκνυε απρεπή συμπεριφορά όταν ήταν υπεύθυνος αυτού του φιλανθρωπικού οργανισμού. Μεταξύ άλλων, τους είχε στείλει απρεπή μηνύματα και είχε σχολιάσει το ντύσιμό τους.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την επίσης βρετανική οργάνωση Oxfam, μέλη της οποίας εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες στις περιοχές όπου εκτελούσαν ανθρωπιστικές αποστολές. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε ότι θα ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στους κόλπους του Οργανισμού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM