Ένας καταζητούμενος ηγέτης της Γιακούζα συνελήφθη στην Ταϊλάνδη καθώς οι φωτογραφίες από τα χαρακτηριστικά τατουάζ του έγιναν viral.

 

Ο Shigeharu Shirai, ηλικίας 72 ετών, συνελήφθη ενώ ψώνιζε την Τετάρτη στην κεντρική αγορά της πόλης Lopburi.

 

Οι ιαπωνικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψή του για το ρόλο του σε μια αιματηρή συμπλοκή μεταξύ συμμοριών το 2003, μετά από την οποία  κατέφυγε στην Ταϊλάνδη, παντρεύτηκε μια ντόπια γυναίκα και όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να αφήσει την εγκληματική δράση πίσω του.

 

Αυτό μέχρι που ένας κάτοικος δημοσίευσε φωτογραφίες του συνταξιούχου στις οποίες διακρίνονταν τα περίφημα τατουάζ των συμμοριών και το κομμένο μικρό του δάχτυλο - κάτι που απαντάται συχνά σε μέλη της Γιακούζα.

 

Οι εικόνες μοιράστηκαν περισσότερες από 10.000 φορές και κέντρισαν την προσοχή της ιαπωνικής αστυνομίας, η οποία προειδοποίησε τις αρχές της Ταϊλάνδης.

 

Οι φωτογραφίες που πρόδωσαν τον πρώην μαφιόζο 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι ήταν ο ηγέτης της υποκόσμου «Υakuza Kodokai», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος σε ένα παρακλάδι της μεγαλύτερης ιαπωνικής συμμορίας Yamaguchi-gumi.

 

Ο Shirai κατηγορείται ότι σκότωσε το αφεντικό μιας αντίπαλης φατρίας, για την οποία επτά μέλη της συμμορίας του φυλακίστηκαν για 12 έως 17 χρόνια.

 

Ο πρώην ηγέτης της μαφίας κράτησε χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ταϊλάνδη, λαμβάνοντας χρήματα δύο ή τρεις φορές κάθε χρόνο από έναν Ιάπωνα, όπως αναφέρει η αστυνομία.

 

Χωρίς διαβατήριο ή θεώρηση, συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ταϊλάνδη και θα εκδοθεί για να αντιμετωπίσει δίωξη στην Ιαπωνία.