Μία σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες στο Βέλγιο, οι οποίες αποτελούν μυστήριο εδώ και δεκαετίες, αναμένεται να εξιχνιαστούν, ύστερα από την ομολογία ενός πρώην αστυνομικού, λίγο πριν πεθάνει.

 

Η υπόθεση αφορά μία ομάδα ατόμων που έγιναν γνωστοί ως οι «Crazy Brabant Killers», και οι οποίοι δολοφόνησαν 28 ανθρώπους στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ληστειών -κυρίως σε σούπερ μάρκετ- τη δεκαετία του 1980.

 

Τα μέλη της συμμορίας είχαν τα ψευδώνυμα «ο Γίγαντας» (The Giant), «ο Δολοφόνος» (The Killer) και «ο Γέρος» (The Old Man). Δρούσαν στην περιοχή Brabant, και πάντα ήταν μεταμφιεσμένοι. Έπαιρναν συνήθως λίγα μετρητά από τα ταμεία των καταστημάτων, και αγαθά χαμηλής αξίας, ενώ πυροβολούσαν τους πελάτες, τους υπαλλήλους, ακόμη και παιδιά.

 

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ και η ικανότητά τους να ξεγελούν την αστυνομία οδήγησε σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με συγκάλυψη από τις αρχές. Ύστερα από τρία χρόνια ληστειών και δολοφονιών, σταμάτησαν ξαφνικά και εξαφανίστηκαν το 1985.

 

Η τελευταία ληστεία - δολοφονία έγινε συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1985, όταν εισέβαλαν σε ένα σούπερ μάρκετ πυροβολώντας. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που βρίσκονταν στο πάτωμα και ένα κορίτσι εννέα ετών που περίμενε έξω σε ένα αυτοκίνητο.

 

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πλέον πιστεύουν πως βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό των δραστών. Οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι διεξάγουν έρευνα προς μία νέα κατεύθυνση, αφότου ένας άνδρας κατέθεσε πως ο αδερφός του, ένας πρώην αστυνομικός, είχε ομολογήσει ήταν «ο Γίγαντας».

 

Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο εν λόγω άνδρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό VTM, για το γεγονός ότι ο αδερφός του τού είχε πει πριν από δύο χρόνια, καθώς πέθαινε, ότι ήταν ο ηγέτης της συμμορίας. «Στην αρχή βρισκόμουν σε άρνηση, επειδή δυσκολεύτηκα πραγματικά με αυτό, αλλά σήμερα μπορώ να πω επισήμως ότι αυτός είναι ο αδερφός μου», ανέφερε.

 

Ο ύποπτος, που κατονομάστηκε μόνο ως Christiaan B, φέρεται να απολύθηκε από μια ελίτ μονάδα αστυνομικών κομάντο, το 1981. Ο δικηγόρος του αδελφού του, είπε ότι ο ύποπτος απολύθηκε αφότου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος το όπλο του, και ήταν βαθιά πικραμένος για το συμβάν ενώ έπινε πολύ μέχρι τον θάνατό του το 2015.

 

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr