Απεργία την Πρωτομαγιά

H Bρετανία ετοιμάζεται να καταργήσει την ερώτηση για το φύλο στις εθνικές απογραφές, ως τρανσφοβική

H Bρετανία ετοιμάζεται να καταργήσει την ερώτηση για το φύλο στις εθνικές απογραφές, ως τρανσφοβική Facebook Twitter
1

Η Βρετανία μελετά την κατάργηση της ερώτησης για το φύλο των πολιτών στις εθνικές απογραφές, καθώς υπάρχει σχετική σύσταση σε έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ταυτότητα. Έτσι πλέον το σχετικό ερώτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο εθελοντικά, καθώς θεωρείται ένα ερώτημα που διακρίνει τους άλλους πολίτες από τους τρανσέξουαλ.

Μια τέτοια κίνηση θα έκανε σύμφωνα με τους Τάιμς, το Ηνωμένο Βασίλειο μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που δεν  απαιτεί από τους πολίτες του να λένε στους αξιωματούχους ποιο είναι το φύλο τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σχετική διαβούλευση διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα είναι πλέον άσχετο, απαράδεκτο και αναχρονιστικό. Θεωρείται επίσης παρεμβατικό στην προσωπική ζωή των πολιτών και ιδίως των τρανσέξουαλ.

Απορρίφθηκε επίσης η διάκριση "άλλο φύλο", καθώς θεωρήθηκε επίσης  "άσχετη και παρεμβατική" αλλά και η επιλογή να υπάρξουν ξεχωριστές ερωτήσεις για το βιολογικό φύλο και την ταυτότητα φύλου. 

Πάντως διαφωνίες εκφράζονται από φεμινιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι η  "ουδετερότητα του φύλου" θα έχει επιζήμιες συνέπειες για τις γυναίκες και την κοινωνία.

Η Germaine Greer, φεμινίστρια ακαδημαϊκή και συγγραφέας, δήλωσε στους Times ότι οι γυναίκες «χάνουν παντού» λόγω της αυξανόμενης τάσης να απορρίπτεται η σημασία του φύλου.

"Είμαι άρρωστη και κουρασμένη από αυτό. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν κερδίσει ό, τι χρειάζονται για να κερδίσουν. Δεν έχουν κερδίσει καν το δικαίωμα ύπαρξης", τόνισε η Greer που με τη σειρά της δέχεται κατηγορίες για τρανσφοβία, αφού είπε ότι οι τρανσέξουαλ γυναίκες δεν ήταν «πραγματικές γυναίκες».

Αν περάσει η πρόταση, οι Βρετανοί που κάνουν απογραφή κάθε δέκα χρόνια, στην επόμενη δεν θα γνωρίζουν τον αριθμό των αδρών και των γυναικών στη χώρα.

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιο ψυχολογικό δίλημμα.Αλλά καταντάει κουραστικό ιδιαιτέρως πολύ, άμα είναι να γυρνάμε όλοι με μπούρκες για να μην δηλώνεται το φύλο μας και νιώθουν άβολα. Έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση διεθνώς, θα την χαρακτήριζα ως βρήκαμε παπά να θάψουμε το χωριό όλο,.Τότε να βάλουμε και εθελοντική την αναφορά στα παιδιά να μην θίγονται τα άτεκνα ζευγαρια, να βγάλουμε και την ηλικία και να δηλώνουμε πόσο αισθανόμαστε, κι άντε μετά να κάνετε κοινωνική πολιτική με ένα πληθυσμό που θα έχει χαρακτηριστικά που θα τσεκαρονται σε ένα κουτάκι μονο, που θα λεει αν ζείτε στην Γη, να μην θιχτούν και αυτοί που γεννήθηκαν εκτος ΗΒ ή στην Ουαλία.Και να το τραβήξω από τα μαλλιά, τι θα γίνει στο ΗΒ ή στην Ελλάδα κι αλλού αν χρειαστεί να γίνει σωματικός έλεγχος σε ένα τρανς άτομο, είτε γυναίκα είτε άνδρας το ψάξει θα θεωρηθεί σεξουαλικη παρενόχληση? Γιατί μία ψυχιατρική κατάσταση , που κατά τα άλλα δεν δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας, πρέπει να έχει και μία νομική υπόσταση που τελικά δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, απλά είναι μία ταμπέλα( αυτό δεν είναι ρατσιστικό?), φίλε/ φίλη/ φίλο δεν με νοιάζει πως σε λένε πως νιώθεις, με νοιάζει να μπορείς να κουβεντιάσεις, να δεχτείς κα ι να δεχτούν την γνώμη σου, τέλος. Αν είσαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας Ναι βγες και βροντοφώναξε και θα είμαι δίπλα σου, αλλά μην μου διαχέεις το προσωπικό σου πρόβλημα σε όλη την κοινωνία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φυγή από την πραγματικοτητα.