Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο

Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο Facebook Twitter
1

Κινηματογραφικές διαστάσεις λαμβάνουν οι εξελίξεις για τον θάνατο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, το ακέφαλο πτώμα της οποίας εντοπίστηκε τον Αύγουστο στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με το Associated Press oι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι οι δύτες βρήκαν το κεφάλι, τα πόδια και τα ρούχα της δημοσιογράφου, ο η οποία σκοτώθηκε μετά από ένα ταξίδι με έναν εφευρέτη στο υποβρύχιο του.


Ο αστυνομικός διευθυντής  της Κοπεγχάγης Jens Moeller Jensen δήλωσε το Σάββατο ότι τα μέλη του σώματος της Κιμ Βαλ βρέθηκαν την Παρασκευή σε δύο πλαστικές σακούλες με ένα μαχαίρι και «κομμάτια μετάλλων με μεγάλο βάρος» κάτι που σημαίνει πως κάποιος προσπάθησε να τα κρατήσει τη σακούλα βυθισμένη κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το γυμνό ακέφαλο σώμα της γυναίκας τον Αύγουστο.

Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο Facebook Twitter
Η Σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ που φέρεται να έπεσε θύμα φρικτής δολοφονίας


Ο Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 30χρονης δήλωσε ότι η Βαλ σκοτώθηκε μετά από χτύπημα στο κεφάλι που της προκάλεσε η βαριά καταπακτή στο υποβρύχιο. Αλλά, η αστυνομία είπε ότι βρέθηκαν 15 τραύματα στο στήθος της σορού. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως το κεφάλι που βρέθηκε σε σακούλα δεν εμφανίζει τραύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχει και τρίτη σακούλα στην οποία βρίσκονται τα χέρια της Κιμ Βαλ.

Ο παθολόγος έχει επίσης εντοπίσει πως τα μακάβρια ευρήματα συνδέονται με το θύμα χάρη στην εξέταση της οδοντοστοιχίας . Ο Μάντσεν θα ανακριθεί σύντομα ξανά με αφορμή τα νέα ευρήματα που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του,

Μετά την αποκάλυψη ότι στο σώμα της είχε 15 μαχαιριές, δικαστήριο της δανέζικης πρωτεύουσας αποφάσισε να παρατείνει για τέσσερις ακόμη εβδομάδες την κράτηση του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν.

Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο Facebook Twitter
Ο Πίτερ Μάντσεν

Το ιστορικό της υπόθεσης - θρίλερ

Η Βαλ έκανε ρεπορτάζ για τον Μάντσεν όταν εξαφανίστηκε, αφότου επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στις 10 Αυγούστου. Η σορός της βρέθηκε 10 ημέρες αργότερα.

Ο εισαγγελέας Jakob Buch-Jepsen δήλωσε στο δικαστήριο ότι η αιτία θανάτου της δημοσιογράφου δεν είχε εξακριβωθεί ακόμη επισήμως, αλλά ότι οι πολλαπλές μαχαιριές σημειώθηκαν «κατά τη στιγμή του θανάτου ή λίγο αργότερα».

Όπως είπε, στο σώμα της Βαλ βρέθηκαν επίσης ίχνη DNA του Μάντσεν, καθώς και ίχνη από λεπίδα πριονιού που συνάδουν με το κόψιμο του κεφαλιού και των άκρων της μετά τον θάνατό της.

Επιπλέον, η έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μάντσεν αποκάλυψε την ύπαρξη υλικού με βασανισμούς και φόνους γυναικών.

Ο Δανός εφευρέτης, ο οποίος αρνείται ότι δολοφόνησε τη δημοσιογράφο, πήρε μέρος στην ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή Vestre της Κοπεγχάγης. Τόνισε ότι δεν ήταν «το μοναδικό άτομο» που είχε πρόσβαση στον υπολογιστή, ο οποίος βρισκόταν στο εργαστήριό του, και επισήμανε ότι το ακραίο υλικό που βρέθηκε δεν ήταν δικό του.

Οι αρχές βρήκαν το κεφάλι της δολοφονημένης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ - Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο Facebook Twitter

Η δικηγόρος του, Betina Hald Engmark, ισχυρίστηκε πως στο δικαστήριο δεν έχει αναφερθεί «τίποτα που να αποδεικνύει ότι η Κιμ Βαλ σκοτώθηκε από τον πελάτη μου». Πρόσθεσε πως δεν διεξήχθησαν έρευνες για να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός του Μάντσεν ότι η δημοσιογράφος πέθανε σε ένα ατύχημα και ότι το σώμα της ήταν άθικτο όταν εκείνος το έριξε στη θάλασσα.

Ο Μάντσεν είχε καταθέσει τον περασμένο μήνα πως η Βαλ πέθανε όταν έπεσε πάνω στο κεφάλι της μία καταπακτή 70 κιλών, καθώς εκείνη πήγαινε να βγει από το υποβρύχιο. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «είχα βγει από το υποβρύχιο και κρατούσα την καταπακτή για να με ακολουθήσει η Κιμ και τότε το υποβρύχιο "χτυπήθηκε" από το κύμα που προκάλεσε σκάφος με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να μου φύγει η καταπακτή από τα χέρια».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μετά το ατύχημα είχε τάσεις αυτοκτονίας και προσέδεσε ένα μεταλλικό αντικείμενο γύρω από τη μέση της Βαλ, ώστε η σορός της να βουλιάξει και να τη θάψει στη θάλασσα. Στη συνέχεια, σχεδίαζε να βυθίσει το αυτοσχέδιο υποβρύχιό του, με τον ίδιο μέσα. «Μέσα στο σοκ μου, νόμιζα ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνω», είπε στο δικαστήριο.

Τελευταία φορά που είδε κάποιος τη Βαλ ζωντανή, ήταν στις 10 Αυγούστου στο υποβρύχιο Nautilus. Όταν ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, το υποβρύχιο εντοπίστηκε νότια της Κοπεγχάγης. Ο Μάντσεν διασώθηκε λίγο πριν τη βύθισή του και συνελήφθη. Θα παραστεί ξανά στο δικαστήριο στις 31 Οκτωβρίου.

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ