Στρατιωτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα πρότεινε η Νότια Κορέα

Στρατιωτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα πρότεινε η Νότια Κορέα Facebook Twitter
0

Στρατιωτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα και την κατάπαυση εχθρικών δράσεων κοντά στα ενδοκορεατικά σύνορα, πρότεινε η Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας του Νότου. Αν πραγματοποιηθούν, θα είναι οι πρώτες συνομιλίες υψηλού επιπέδου από τον Δεκέμβριο του 2015. 

Η πρόταση της Σεούλ γίνεται ύστερα από μια σειρά δοκιμών πυραύλων που έχει διενεργήσει ο Βορράς πρόσφατα, αυξάνοντας την ένταση στην κορεάτικη χερσόνησο.

«Αιτούμαστε στρατιωτικές συνομιλίες με τον Βορρά στις 21 Ιουλίου στο Τονγκιλγκάκ ώστε να σταματήσουν όλες οι εχθρικές δράσεις που αυξάνουν τη στρατιωτική ένταση στη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή», είπε σε ενημέρωση Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Σου Τσου-Σουκ. Το Τονγκιλγκάκ είναι κτίριο της Βόρειας Κορέας στο Πανμουντζόμ, «το χωριό της εκεχειρίας», στα σύνορα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για συνομιλίες. 


Η πρόταση παρουσιάζεται περίπου μία εβδομάδα από τη δήλωση του προέδρου Μουν Τζάε-Ιν ότι η ανάγκη για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ, ώστε να αναχαιτισθεί το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Επίσης ο Ερυθρός Σταυρός πρότεινε μια διακορεατική συνάντηση με στόχο να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν μετά τον πόλεμο (1950-1953). Πρότεινε συγκεκριμένα η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στο ίδιο μέρος.

Ο Ερυθρός Σταυρός ελπίζει σε «μια θετική απάντηση» από τη Βόρεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο μια σειρά συναντήσεων οικογενειών, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίστηκαν στη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας που οδήγησε στον διχασμό της χερσονήσου. Η επανένωση των οικογενειών ξεκίνησε το 2000, έπειτα από μια ιστορική σύνοδο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM