Γερμανία: Δύο συλλήψεις μετά την εκκένωση μουσικού φεστιβάλ λόγω τρομοκρατικής απειλής

Γερμανία: Δύο συλλήψεις μετά την εκκένωση μουσικού φεστιβάλ λόγω τρομοκρατικής απειλής Facebook Twitter
0

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο κρατίδιο της Έσσης, στην κεντρική Γερμανία, στο πλαίσιο έρευνας για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλή σε μουσικό φεστιβάλ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το φεστιβάλ Rock am Ring διακόπηκε την Παρασκευή, κατά την πρώτη ημέρα της φετινής διεξαγωγής του, αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει τρομοκρατική απειλή. Περίπου 90.000 άνθρωποι που επρόκειτο να παρακολουθήσουν τις συναυλίες, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε κατασκηνώσεις έξω από το χώρο της συναυλίας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt, οι ύποπτοι εργάζονταν για μια εταιρία που βοήθησε στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ. Ένας από τους δύο φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.


Το Rock am Ring επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Ο Ρότζερ Λέβεντς, υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου, δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα επιτραπεί η συνέχιση του φεστιβάλ θα ληφθεί σήμερα. Μια συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM