Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Τερέζα Μέι έθιξε σε τετ-α-τετ συνομιλία το θέμα των διαρροών στον Ντόναλντ Τραμπ

Η Τερέζα Μέι έθιξε σε τετ-α-τετ συνομιλία το θέμα των διαρροών στον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις διαρροές, από αμερικανικές πηγές, που αφορούσαν τις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Η Μέι, η οποία είχε εκφράσει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο για τις Βρυξέλλες, έθιξε το θέμα στον Τραμπ, την ώρα που οι ηγέτες περίμεναν να τραβηχτεί η παραδοσιακή "οικογενειακή φωτογραφία", στη νέα έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπός της.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, του είπε ότι είναι "εξαιρετικά σημαντικό" το γεγονός ότι οι υπηρεσίες των δύο χωρών μοιράζονται πληροφορίες αλλά ότι αυτές οι πληροφορίες "θα πρέπει να παραμένουν απόρρητες".


Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα διωχθούν ποινικά οι υπαίτιοι των διαρροών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι θέλει να προσάγει στη δικαιοσύνη όσους διέρρευσαν πληροφορίες που αφορούσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας την "ειδική σχέση" της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο.


"Ζητώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν μια πλήρη έρευνα" για τις διαρροές στον Τύπο και, αν κριθεί απαραίτητο "οι υπαίτιοι θα διωχθούν" εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη νομοθεσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στην οργή της Βρετανίας για τις "ευαίσθητες" πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Αμερικανούς ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα των βρετανικών αρχών. "Δεν υπάρχει άλλη σχέση που να εκτιμούμε περισσότερο από την «ειδική σχέση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας", πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ